FORMULA E - NELSON PIQUET JR. NYERT MOSZKVÁBAN!

11050832_1601471073474638_1950818346895320272_n.jpg

Simán nyert a China Racing brazil pilótája, Nelson Piquet Jr. Moszkvában. A második Lucas Di Grassi lett az Audi Sport ABT színeiben, a harmadik hely pedig a Venturi német versenyzőjének, Nick Heidfeldnek a birtokába került, miután az e.Dams-os Buemit megbüntették.

Moszkvában az ex-Forma-1-es pilóta, Jean-Éric Vergne várhatta pole pozícióból a rajtot. A mögüle induló, később a futamot megnyerő Nelson Piquet Jr. már az első kanyarban megelőzte a franciát és vette át a vezetést. A Piquet - Vergne párost pedig Lucas Di Grassi és Sebastien Buemi duója üldözte.

Eközben a 10. helyért hatalmas csata alakult ki Antonio Felix Da Costa és Jarno Trulli között, végül Da Costa került ki győztesen a csatából.

Buemi hamar kiesett a győzelemért zajló játékból, önhibáján kívül. A svájci pilótát csapata, az e.Dams fosztotta meg egy lehetséges győzelemtől. A csapat félreértette az 58 másodperces limitidőt, emiatt az ifjabbik Prost, valamint Buemi is 68 szekundumot töltöttek el a bokszban, így a svájci versenyző a negyedik helyen tért vissza a pályára egy veszélyes kiengedést követően; az e.Dams ráeresztette a svájcit Heidfeldre.

Mindeközben a középmezőnyben megkezdődött az aprítás. Bruno Senna az egyes kanyarban találta el a falat, majd Duval futott rá hátulról Trulli autójára.

A 35 körös Moscow ePrix-t Nelson Piquet Jr. nyerte meg, a második helyen Lucas Di Grassi végzett. Buemi pedig hatalmas véghajrát követően felállhatott a dobogó legalsó fokára. Később azonban Buemitől elvették a dobogót a veszélyes kiengedés miatt, így a harmadik hely Nick Heidfeld ölébe pottyant, ez volt a Venturi-pilóta első pódiumos helyezése az elektromos szériában, Buemi a kilencedik helyre esett vissza, de a leggyorsabb kör az övé lett, amelyért két plusz pontot kapott.

A bajnokság június 27-28-n Londonban zárul, ahol a pilóták két versenyt fognak teljesíteni a két nap folyamán. A pontverseny állása a következő két futammal a szezon vége előtt: Piquet Jr. az első 128 ponttal, őt követi Di Grassi 111 egységgel, Buemi pedig harmadik helyen áll 105 ponttal.

A futam végeredménye - a büntetések nélkül:

19191919.png

 

Fotó: China Racing

Csáti Anna

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr587523106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása