F1 - A FERRARI ÚJ MOTORT VET BE KANADÁBAN!

p-raik2.jpg

Egy brit Forma-1-es újságíró, James Allen a Nemzetközi Automobil Szövetségtől (FIA-tól) megtudta, hogy a Ferrari valóban egy módosított erőforrással rukkolt elő a Kanadai Nagydíjra.

Pár napja fény derült arra, hogy a négy motorgyártó közül kettő, a Ferrari és a Honda a kanadai nagydíjhétvége előtt hozzányúlt a zsetonjaihoz, az olasz három, a japánok kettő módosítópontot használt fel. A McLarenről ezt már korábban megtudhattuk, míg a Ferrari mostanáig kételyek közt tartotta a Forma-1 világát.

A Ferrari fejlesztéseiről egy brit Forma-1-es szakíró, James Allen rántotta le a leplet, aki az információkat egyenesen a Nemzetközi Automobil Szövetségtől (FIA-tól) tudta meg. Allen a blogján arról írt, hogy a Ferrari számára már korábban is egy olyan helyszín volt, ahová sok fejlesztést hoztak. Ráadásul a Ferrari újdonsült elnöke, Sergio Marchionne Kanadában nőtt fel, így még egy indokkal több, hogy az olasz gárda még jobban kipréselje magából a maximumot. Monte Carlóban a csapatfőnök Maurizio Arrivabene csupán be akart mindenkit altatni a sajtón keresztül, hogy Montreal nem is annyira fontos helyszín, így semmilyen érdemleges fejlesztést nem visznek oda. Az FIA technikai tájékoztatójából derült ki, hogy a Ferrari a hétvégére egy új erőforrással fog előállni.

Értesülések szerint a Ferrari a három zsetonját a motor égésterének, dugattyúinak és főtengelyének a módosítására használta fel. Ezekkel a fejlesztésekkel a Ferrari plusz 30 lóerőt tudhat a magáénak, ami nagyon sokat jelenthet a hosszú egyenesekkel teli montreali pályán a Mercedesszel szemben.

A mostani cserével a Scuderia Ferrari versenyzői, Sebastian Vettel és Kimi Raikkonen idei harmadik erőforrásukat használják fel a büntetlenül felhasználható négyből, így könnyen előfordulhat az, hogy az év folyamán még tízhelyes rajtbüntetéssel is kell számolniuk abban az esetben, ha a SF15-T-jükbe bekerül az ötödik egység is.

Fotó: F1 Fanatic

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr677518084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása