F1 - LEWIS HAMILTON IDÉN ÖTÖDIK ALKALOMMAL NYERT IDŐMÉRŐ EDZÉST!

lewis_hamilton_f1_grand_prix_monaco_qualifying_sdm5augxle7l.jpg

A Mercedes brit pilótája, Lewis Hamilton idén ötödik alkalommal indulhat pole pozícióból, miután Monacóban megszerezte az első rajtkockát. A második a kvalifikáció végén hibázó Nico Rosberg lett, megelőzve Sebastian Vettel Ferrariját.gumik

A Q1 sima Mercedes-dominanciát hozott, annak ellenére, hogy Lewis Hamilton és Nico Rosberg a lágy gumikon rótták a köröket. A Ferrari is hasonló taktikát alkalmazott, ám Raikkonen és Vettel a középmezőnybe szorult vissza. A Mercedesek mögött a Red Bullok és a Toro Rossók zártak, úgy néz ki, hogy a nagy és a kicsi bikák is nagyon jól mennek a szűk, utcai pályán. A Williams a szabadedzések után az időmérőn is szenvedett, olyannyira, hogy Valtteri Bottas már a Q1-ben fönnakadt a rostán, miután csak a 17. lett. A finn pilótán kívül még a két sauberes és a két manoros búcsúzott az első szakaszban.

A második szakaszban is Rosberg volt a leggyorsabb, megelőzve Hamiltont, a Ferrarikat és a Red Bullokat, a Toro Rossókat, a tündöklő Pastor Maldonadót és a szintén biztatóan teljesítő Perezt. A McLaren pedig itt volt a legközelebb a Q3-as szerepléshez, ám Button a forgalom és a Nico Rosberg elfékezése következményeként felbukkanó sárga zászló miatt 0,092 másodperccel lecsúszva a továbbjutásról, a 12. helyen búcsúzott, Romain Grosjean mögött. A brit mögött zárt a Q2-ben Hülkenberg, Massa a másik Williamsszel, és a műszaki hiba miatt a Q2 felénél félreálló Alonso.

Jött a mindent eldöntő Q3! Hamilton gurult ki elsőként a pályára, és az első éles körében egy tizeddel verte Rosberget. Másodjára az első hármasban csak Hamilton tudott javítani, 1:15.098-as idővel szerezte meg a pole pozíciót, miután sem Nico Rosberg, sem Sebastian Vettel nem tudott reagálni. Rosberg szinte ugyanúgy fékezte el magát a Q3 végén, ahogy a Q2 végén, igaz az utolsó szakaszban be tudott fordulni, de egy másodpercet bukott emiatt. Vettel lett a harmadik az erősen teljesítő Red Bull-pilóták, Ricciardo és Kvyat előtt. Kimi Raikkonen csak a hatodik rajtkockát tudta megszerezni a csodát tevő Sergio Perez előtt. A mexikóit a két Toro Rosso-versenyző, Sainz Jr. és Verstappen, illetve a közéjük beékelődő Maldonado követte.

Az időmérő edzés végeredménye:

cfsu3cuuuaacfev.jpg

Fotó: Zimbio.com, Twitter

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr607485332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása