WSR - FORTEC 1-2. A MONACÓI SZABADEDZÉSEN

20150522095615-eedc50b9-6fad1.jpg

Ma délelőtt megkezdődött a World Series by Renault 3.5-ös versenysorozatának monacói hétvégéje, a Renault-sok a Forma-1 betétfutamaként vesznek részt a legendás pályán. A 45 perces szabadedzést a Fortec Motorsport uralta.

Biztatóan kezdődött a szezon kérdés nélkül legfontosabb hétvégéje a Fortec Motorsport versenyzőinek, akik végig uralták a szabadedzést a Monte-carlói utcákon. A bajnokság vezetője, Oliver Rowland 1:24.171-es idejével végzett az első helyen, csapattársa pedig, a Mercedes-támogatott Jazeman Jaafar egy 2. hellyel bebiztosította az 1-2-t a csapatnak. Persze a szabadedzésen még nem osztanak pontokat, de mindenképp jó előjel a hétvége további részére a Fortec számára az a magabiztosság, amit ma mutattak. A 3. helyen a Lotus pilóta-neveldéjében versenyző Matthieu Vaxiviere zárt. 

A szabadedzés győztese, Rowland így nyilatkozott:

"Az edzés eleje a forgalom és a sok újonc miatt nem volt könnyű, de aztán sikerült jó tempót autóznom, és szerintem holnapig még tovább gyorsulhatunk. Összességében gyors vagyok, ahogy Jazeman is, jó edzés volt!" Rowland azt is hozzátette, hogy valószínűleg közelebbről is szemügyre veszi majd az újoncok idejeit, mert elmondása szerint ő tavaly rengeteget gyorsult az edzés és a kvalifikáció között. A csapattárs, Jaafar pedig hozzátette, hogy a néhány kisebb változtatás miatt, amelyet tavaly óta végeztek el a pályán, újra kellett tanulnia pár részét az aszfaltcsíknak, de összességében ő is elégedett volt a mai nappal. A 3. helyen végző Vaxiviere azt mondta, az ideje "okés" volt, de nehéz volt a gyakorlás számára, hiszen újra fel kellett építeni magabiztosságát, miután tavaly óriási balesetet szenvedett itt a Hercegségben. 

Az edzést egyszer félbe is kellett szakítani, miután Sean Gelael először a Mirabeau kanyar bukóterében, majd az alagút végén parkolta le autóját. 

Az időmérő edzést holnap reggel 9 órakor rendezik a szűk monacói utcákon. 

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr627483210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása