GP2 - VANDOORNE MONACÓBAN IS NYERNI TUDOTT!

_sbl9157.jpg

Pazar formában az ART Grand Prix belga versenyzője, Stoffel Vandoorne. A McLaren pártfogoltja a monacói főversenyt is meg tudta nyerni.

Péntek délelőtt 11:15-kor rajtolt el a GP2 mezőnye. A pole pozícióból Alexander Rossi várhatta a piros lámpák kialvását. Az első kanyar után már Marciello, Rossi, Arthur Pic volt a sorrend.

A kerékcseréket követően Rossi és Vandoorne üldözték egymást. Az ő harcukba folyamatában három baleset is közbeszólt: a kikötőnél Matushita és De Jong koccant egymással, a Loewsben pedig Sorensen és Norman Nato talált egymásra. A kikötői szakaszon újabb ütközés történt nem sokkal később: Mitch Evans és Yelloly ütközött, ami miatt a versenybíróság a Virtuális Safety Car mellett döntött. Vandoorne és Rossi egyszerre érkezett meg a bokszutcába, ahol a belga versenyző csapata előbb végzett a kerékcserével aminek következtében megelőzte Rossit.

Vandoornenak ezután nem volt már nehéz dolga, mivel újabb Virtuális Safety Car-szakasz következett a Rascasseban a felgyülemlett törmelékek miatt. Rossi másodikként ért célba. A célvonalon harmadikként Julian Leal haladt át, de végül veszélyes bokszutcai kiengedése miatt hátrébb sorolták a pilótát, így a harmadik helynek GP2-es pályafutása során másodszor Canamasas örülhetett.

A VB-pontversenyt magabiztosan vezeti Vandoorne 111 ponttal, előnye 43 pont (!) Alexander Rossival szemben.

Fotó: gp2series.com
Csáti Anna
Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr247483156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása