F1 - HAMILTON A MÁSODIK EDZÉSEN IS HELYTÁLLT

cfhuhrrwoaavwgd.jpg

A második szabadedzésen sem talált legyőzőre a Mercedes brit világbajnoka, Lewis Hamilton. Igaz, a tréning meglehetősen csonkára sikeredett, mivel már negyed óra elteltével volt egy piros zászlós fázis Roberto Merhi balesetének köszönhetően, utána nem sokkal pedig eleredt az eső...

A második 90 perces gyakorlás az elsővel ellentétben száraz pályán kezdődött meg, azonban a délutáni tréninget fél óra után elmosta az eső. Emiatt sem tudott pályára gurulni a sauberes Marcus Ericsson, miután a Ferrari-motorral gondok voltak a száraz szakasz alatt.

A káosz a manoros Roberto Merhi csattanásával indult, a fiatal spanyol egy tipikus baleseti gócponton vágta falnak az autóját, az alagút kijárati féktávon. A Manor első vezető szárnya és a jobb első felfüggesztés sérült. Az incidens miatt percekre előkerült a piros zászló. Videón Merhi balesete:

Mire azonban előkerült a zöld zászló, Monaco utcáin eleredt az eső, így a pilóták néhány kivételt leszámítva, komoly inaktivitást mutattak. A nedves körülmények miatt a sorrend sem változott.

A délelőtti után a délutáni 90 perces edzés is Lewis Hamiltoné lett, aki a Mercedesszel még saját csapattársát, Nico Rosberget is komolyan elverte, 1:17.192-es idejével a címvédő nyolc tizedet vert a németre. A harmadik helyen Sebastian Vettel zárt a Ferrarival, a maláj verseny győztesének a hátránya már 1,1 másodpercre rúgott. A negyedik Kimi Raikkonen lett a másik SF15-T-vel, lemaradása pedig közel 1,4 másodperc volt.

Ötödik helyen zárt Daniil Kvyat a Red Bull-lal, megelőzve a továbbra is erős formát mutató Toro Rossókat, melynek pilótái között a Sainz Jr. - Verstappen sorrend állt fel a 6-7. helyen. Kellemes meglepetést okozott a McLaren-Honda Fernando Alonsóval, a kétszeres spanyol világbajnok a nyolcadik lett a grafitszürke MP4-30-assal. Nico Hülkenberg lett a kilencedik a Force Indiával, az első tízet Romain Grosjean zárta a Lotusszal.

A hétvége szombaton folytatódik 11:00-tól a harmadik szabadedzéssel.

A második szabadedzés végeredménye:

cfijo3lviaqvbyz.jpg

Fotó: Autosport.com, Twitter

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr807480502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása