WTCC - MULLER NYERTE A MÁSODIK FUTAMOT LOPEZ ELŐTT! KAOTIKUS VÉGHAJRÁ A NORDSCHLEIFÉN!

10434373_640008039432726_8185869505437436060_n.jpg

Borzalmas rajtközvetítéssel indult, őrületes véghajrával zárult a WTCC Német Nagydíjának a második futama a Nordschleifén. A három körös megmérettetés győztese a Citroen francia pilótája, Yvan Muller lett. Michelisz Norbert futama pár száz méter után véget ért, a magyar pilóta törött jobb hátsó kerékkel evickélt vissza a garázsba.

Az Eurosport rendezői olyan esetlenek voltak a rajtközvetítés megszervezésénél, mint egy újszülött zsiráf, így a futam rajtja meglepetésszerűen érkezett, mivel előtte egy Valente-interjút hallgattunk percekig.

A rajtnál a pole poízcióból induló Tiago Monteiro megőrizte a vezetést, ám nemsokára Yvan Muller állt az élre a Citroennel. Michelisz Norbi is jól mozdult meg a rajtnál, azonban a magyar pilótát valaki kiütötte a versenyből, amely számára véget ért.

A verseny harmadánál Muller, Monteiro, Tarquini, Bennani, Ma, Lopez, Loeb, Coronel, Huff, Filippi alkotta a TOP10-et. Azonban a második körben a hátsó, elképesztően hosszú egyenesben óriási csatározásba kezdtek a srácok: Ma megelőzte Bennanit, Coronelt pedig Lopez. A viadal a következő kör elején folytatódott, amikor is Lopez nagyon szépen utasította maga mögé Bennanit.

Az utolsó körben pedig Ma Qing Hua eldobta a Citroen C-Elyseéjét a pálya azon részén, ahol a leggyorsabb kanyarok vannak, így a kínai egy negyedik helyet dobott el magától. Mindeközben "Pechito" Lopez óriási hadjáratot indított: az argentin pilóta a hosszú egyenesben megette reggelire a két gyári hondást, Tarquinit és Monteirót, utána pedig még Muller nyakára is ráesett, azonban a francia 0,173 másodperccel hamarabb szelte át a célvonalat, mint a címvédő Lopez. A harmadik helyen pedig Monteiro, a negyediken pedig Tarquni ért célba.

Az ötödik - hatodik helyen Loeb és Bennani ért célba a maradék talpon maradt Citroenekkel. A Lada számára szinte tragédiává alakuló hétvége vidáman ért véget: Rob Huff a hetedik, Jaap van Lagen a kilencedik pozícióban látta meg a kockás zászlót. A két Lada Vesta közé Tom Coronel ékelődött be a Chevroletvel. Az első tízet pedig John Filippi zárta, aki idén másodjára szerzett pontot.

A Túraautó Világbajnokság idei szezonja az Orosz Nagydíjjal folytatódik, melyet június 5-e és 7-e között fognak megrendezni.

A második futam végeredménye:

wtcc_2015_nordschleife_masodik_futam.jpg

Fotó: FIA WTCC

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr267464478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása