WTCC - LADA-DOMINANCIA A KÖDBEN, MICHELISZ A HATODIK HELYEN

10373842_640232289410301_5730509522154582347_n_1.jpg

A nem túl kedvező időjárási körülmények meglepetéseredményt szolgáltattak az első szabadedzés a Nordschleifén: a Lada a földbe döngölte a mezőnyt, a hatévnyi kihagyás után visszatérő Jaap van Lagen lett a győztes.

Változatos időjárás fogadta a WTCC mezőnyét péntek reggel. A köd miatt 15 perccel kellett csúsztatni a végül 45 percesre csonkított első edzést. A nedves időjárás első áldozata már a tréning elején megszületett, miután a marokkói Mehdi Bennani betette a sóderágyba a Citroen C-Elyseéjét. 

Mehdi Bennani Officiel was the first to go on the wet track friday morning at the Nordschleife. He crashed pretty hard in the barriers, but his Citroën Racing was miraculously almost intact!

Posted by FIA WTCC on 2015. május 15.

A lucskos edzést nem kis meglepetésre a két talpon maradt Lada nyerte meg, méghozzá az éveket kihagyó Jaap van Lagennel az élen. A holland csapattársa, Rob Huff az utolsó percekben biztosította be a Lada 1-2-jét. A harmadik helyen Tom Chilton zárt a Chevrolet Cruzezal, megelőzve Tiago Monteiro Hondáját, és márkatársát, D'Astét.

A hatodik helyen a magyarok kedvence, Michelisz Norbi zárt a Zengő Motorsport Honda Civicjével. A hímesházai fiú mögött még egy Chevrolet, egy Honda és két Citroen férkőzött be az első tízbe, név szerint: Coronel, Loeb, Tarquini és Muller. A címvédő Lopez csak a tizennegyedik leggyorsabb időt tudta autózni, igaz a Citroen egyik pilótája sem vállalt túlzott kockázatot a lucskos időjárás miatt.

Az első szabadedzés végeredménye:

fp1_nordsch.jpg

 

Fotó: FIA WTCC, WTCC Blog (végeredmény)

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr537461776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása