WEC - MONTEIRO IS INDUL LE MANS-BAN

wec-spa-francorchamps-2015-4-team-bykolles-clm-p1-01-aer-simon-trummer-vitantonio-liuzzi-c.jpg

Újabb nagyobb név csatlakozott az Endurance Világbajnokság (WEC) Le Mans-i fordulójának startlistájához, amely már teljessé vált. A ByKOLLES Racing igazolta le az egykori Forma-1-es, mostani WTCC-s pilótát, a portugál Tiago Monteirót.

A ByKolles Racing LMP1-es autójának legénysége Tiago Monteiro szerződtetésével vált teljessé a Le Mans-i 24 órás autóverseny erejéig. A portugál pilóta egykor a Forma-1-ben versenyzett, ahol a botrányos 2005. évi Amerikai Nagydíjon tett szert egy harmadik helyre. Jelenleg a WTCC mezőnyében meg, ahol már több futamgyőzelme van. Monteiro számára már nem ismeretlen Le Mans, ugyanis korábban négyszer indult az egynapos megmérettetésen, utóbbi két alkalommal, 2009-ben és 2011-ben úgyszintén egy LMP1-es autóval. Eddig két futamot tudott befejezni a francia pályán, 1999-ben és 2001-ben, amikor még egy GTS kategóriás jármű volánja mögött ült, legjobb összetett eredménye egy 17. hely debütáló évében.

Egyébként már hivatalos a Le Mans-i nevezési lista, sőt teljes is. 56 autó 168 pilótával vág neki a versenynek, mindenhol hárompilótás a felállás. Érdekesség, hogy a futamon résztvevő pilóták 29 különböző országból származnak. A legtöbben a franciák vannak, szám szerint 30-an, de egészen magas létszámmal büszkélkedhet Nagy-Britannia, Amerika és Németország is.

A hivatalos startlista ezen a linken érhető el. A 24 órás futam június 13-án veszi kezdetét 15:00-tól, a viadalt pedig ELEJÉTŐL a VÉGÉIG fogjuk közvetíteni szöveges formában a brakingnewsf1.blog.hu-n, érdemes lesz velünk tartani!

Fotó: Motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr847454502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása