WSR - ROWLAND NYERTE AZ ELSŐ FUTAMOT, MIUTÁN VAN BUUREN IDŐBÜNTETÉST KAPOTT
WSR 2015 Aragóniai Nagydíj, első futam

Közvetlen hivatkozás a képhezA Fortec Motorsports kettős győzelmével kezdődött meg az idei WSR-szezon.

Kezdetét vette Aragóniában a World Series by Renault 3.5-ös sorozata. A pole pozícióból Matthias Vaxiviere indulhatott. A francia a rajtnál beragadt, így a nagyszerűen rajtoló Van Bureen előretört és átvette a vezetést, habár később kiderült, a holland előnyét annak köszönhette, hogy előbb indult el a rajtnál, melynek következtében 20 másodperces büntetést róttak ki rá, amit a futam leintése után adtak majd hozzá az idejéhez.

A rajt nem volt teljesen sima az első kanyarban többen is összeértek és megforogtak. Aurélien Panisnak orrkúpot kellett cserél, ekkor még  Van Buuren állt az élen. Második helyen Oliver Rowland állt, akit csapattársa Jaafar üldözött. Vaxivier egészen az ötödik helyig csúszott vissza. A hátsó régiókban folyamatosan csatáztak, köztük a Forma-1-ben is versenyző Roberto Merhi, aki Maljával csatázott a kilencedik helyért. Az első három helyezett névsora egész futam alatt nem változott, Van Buuren, Rowland és Jaafar foglalták el az első három pozíciót. Az utolsó körben hatalmas csatát vívott egymással Latifi és Vaxiviere, utóbbi folyamatosan üldözte Stonemant, de nem sikerült utolérnie, így az ötödik helyen zárta a versenyt, vagyis Van Buuren büntetése miatt előrébb került egy pozícióval.

Gyakorlatilag Van Buuren ért be elsőnek a célba, de 20 másodperces időbüntetése miatt Oliver Rowland a Forteccel nyerte meg a futamot. A hollandot egészen az ötödik helyig sorolták vissza. A második helyen a szintén forteces Jaafar végzett. A dobogó legalsó fokán pedig Stoneman pezsgőzhetett.

Folytatás holnap a második futammal!

Az első futam végeredménye:
Fotó: Twitter
Csáti Anna
Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr247398350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása