F1 - VISSZATÉRHET INDIA?

Az Indiai nagydíj 2011-ben debütált a száguldó cirkuszban, ám mindössze három futam megrendezése után anyagi problémák miatt kiesett a versenynaptárból. A kormány új támogatása azonban mindent megváltoztathat. 

Az országban a motorsport eddig nem tartozott az államilag támogatott sportágak közé, a kormány azonban most felvette azt, így lehetőség nyílik arra, hogy újra vendégül lássák a Forma 1-et. A probléma azonban az, hogy ezzel gyakorlatilag csak elfogadták az autóversenyzést sportnak, de komolyabb összegeket nem kap majd a helyi motorsport szövetség, az FMSCI. A szövetség korábbi elnöke, a volt indiai F1-es versenyző Karun Chandhok édesapja, Vicky Chandhok szerint ez így is csak jót jelenthet az indiai motorsport számára:

"A Forma-1 sosem volt nem-elfogadott a kormány szemében, csak nem szerepeltette azt a támogatottak listáján. A probléma az, hogy mindez 2011-ben történt, amikor először rendezték meg az Indiai nagydíjat. Pedig akkor az addiginál sokkal nagyobb figyelmet kapott az indiai motorsport."

Fotó: F1 Fanatic 

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr257398726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása