WTCC - LOPEZ A POLE-BAN MAROKKÓBAN!
WTCC 2015 Marokkói Nagydíj, időmérő edzés

José Mária Lopez szerezte meg a pole pozíciót Marokkóban, míg Michelisz Norbert a hatodik leggyorsabb volt, azonban nem szabad megfeledkezni a rajtbüntetésekről.

Közép-európai idő szerint 13:30-kor indult a kvalifikáció első szakasza Marrakechben. A Q1-ben Ma Qing Hua bizonyult a leggyorsabbnak a gyári Citroennel, megelőzve csapattársáit, Mullert, Lopezt és Loeb-öt. Michelisz Norbert az utolsó pillanatokban mentette meg a továbbjutást, miután autózott egy nyolcadik időt. Az utolsó továbbjutó Stefano D'Aste volt. Óriási meglepetésre mindhárom Lada búcsúzott már a 30 perces első szakasz után.

A Q2-ben José Mária Lopez volt a leggyorsabb a Citroennel, az argentin címvédő mögött parádés köridővel Hugo Valente zárt a második helyen a Chevrolet Cruzezal, a harmadik a kínai Ma lett a másik Citroennel, rajuk kívül még Bennani és Chilton jutott tovább. Michelisz Norbertnek nem sokon múlt a továbbjutás, sokáig tanyázott az első ötben, de végül hatodik lett, ami a WTCC-ben az egyik legrosszabb rajtpozíciót, amit időmérőn meg lehet szeretni.

Igencsak furcsára sikeredett a kvalifikáció harmadik szakasza. Tom Chilton ment ki volna a ROAL autójával a pályára, ám a brit váltóhiba miatt nem tudta elhagyni a bokszot. A sorrendben Bennani és Ma következett, akik 1:44.109, illetve 1:44.582 alatt ért körbe a pályán. Negyedik pilótaként Hugo Valente hajtott ki a pályára, ám a francia csúnyán megtörte a Campos Chevroletjét a gyors körén, így ő is mért idő nélkül zárta a kvalifikációt. Utolsóként Lopez hajtott ki a pályára, aki 1:43.854-es idejével simán szerezte meg az első rajtkockát.

Azonban a kvalifikáció eredménye nem a valós rajtsorrendet mutatja, mivel többen is kaptak büntetést. A szankciókat az alábbi posztban láthatjátok:

#WTCC - A mai időmérőn kialakult végeredmény korántsem biztosítja a végleges rajtsorrendet, mivel hét pilóta kapott...

Posted by Braking News F1 on 2015. április 18.

Q1 végeredménye:

Közvetlen hivatkozás a képhez

 


Q2 végeredménye:

Közvetlen hivatkozás a képhez

Q3 végeredménye:

wtcc_2015_marokko_q3.png

Fotó: FIA WTCC

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr277378294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása