F1 - HAMILTON A POLE-BAN, ROSBERG 42 EZREDDEL KAPOTT KI!
F1 2015 Kínai Nagydíj, időmérő edzés

F1 Grand Prix of China - Qualifying

Lewis Hamilton nyerte az időmérő edzést a Mercedesszel, mindössze 42 ezredmásodperccel verte meg a német csapattársát, Nico Rosberget, aki a kvalifikáció végén volt a legközelebb a címvédő britről.

Q1

Közép-európai idő szerint kilenc órakor indult el a kvalifikáció első szakasza a Shanghai International Circuit-en. Már a Q1 közepén bebizonyosodott, hogy a lágy gumi 1,5 másodperccel gyorsabb, mint a közepes keverékű abroncs. Csak a Mercedes volt képes a lassabbik keveréken továbbjutni a Q2-be, a második erőt képviselő Ferrari számára már szükséges volt a lágy keverékű Pirelli használata, ennek köszönhetően zárt a két piros autó az élen az első szakaszban Sebastian Vettellel és Kimi Raikkonennel a volánnál.

A kieső pozíciókban nem volt nagy meglepetés. Az utolsó két helyen zártak a Manor pilótái, ráadásul 107 %-on belül zártak Vettelhez képest a Q1-ben, bár, ha a Mercedesekre is felkerült volna a sárga oldalfalú Pirelli, nem biztos, hogy ekkora szerencséje lett volna a sereghajtónak, viszont így simán ott lehetnek a vasárnapi versenyen a rajtrácson. A két McLaren-Honda teljesítménye csalódás volt, főleg azok után, hogy a wokingi csapat a hétvégét megelőzően és szabadedzések alapján Q2-es szereplést ígét, ám nem jött össze két tizedmásodperc híján. A 16. helyen záró Nico Hülkenberg volt az első a kiesőszekcióban a Force Indiával, ami eléggé kellemetlen meglepetés volt, miután Sergio Perez a másik VJM08-assal továbbjutott a második szakaszba.

Q2

A Q2-ben már a Mercedes sem cicózott: a német istálló szerelőgárdája felhajította a két W06 Hybridre a lágy abroncsokat, aminek meg is lett az eredménye. Lewis Hamilton megfutotta a hétvége addigi leggyorsabb idejét, a maga 1:36.423-as körével. Komoly meglepetést okozott a Sauber, ugyanis mindkét pilótája, Marcus Ericsson és Felipe Nasr is továbbjutott a harmadik szakaszba, erre utoljára a 2013-as Amerikai Nagydíjon volt példa, akkor még Nico Hülkenberggel és Esteban Gutiérrezzel.

Kiesett Pastor Maldonado és Daniil Kvyat is, míg csapattársaik, Romain Grosjean és Daniel Ricciardo simán továbbjutottak az utolsó szakaszba, de kiesett óriási meglepetésre a két Toro Rosso Sainz Jr.-ral és Max Verstappennel, ahogy a 15. helyen záró Sergio Perez sem jutott tovább.

Q3

A kvalifikáció harmadik szakaszában eleinte úgy tűnt, hogy abszolút érinthetetlen Lewis Hamilton, amikor odapörkölte versenytársainak azt az 1:35.782-es időt, ekkor három tizeddel volt lemaradva a német csapattárs, Nico Rosberg. Azonban a tűzijátékban Hamilton a köridejét nem tudta megjavítani, viszont Nico Rosberg óriásit lépett előre, de még ez is kevés volt, mivel 0,042 másodperc elválasztotta őt a pole pozíciótól, amely így Lewis Hamiltoné lett, ahogy az idei évben az előző kettő is.

Ugyan a Ferrari most nem tudott odaszúrni a Mercedesnek, azonban a Williams óriási csatát kezdeményezett az olaszokkal. A harmadik helyért az utolsó pillanatokig vérre menő küzdelem volt a maranellói és a grove-i gárda között. Végül az éles pengeváltásokból Sebastian Vettel jött ki a legjobban, a malajziai győztesé lett a harmadik rajtkocka a Ferrari színeiben, megelőzve a két Williams-pilótát, Massát és Bottast, és az utolsó gyors körébe belehibázó Kimi Raikkonent. Az első tíz helyezettet a red bullos Daniel Ricciardo, a lotusos Romain Grosjean, és a két Sauber zárta Nasr - Ericsson sorrendben.

A kínai verseny holnap közép-európai idő szerint reggel 8 órakor indul, melyet a Braking News F1 élőben fog közvetíteni, szöveges formában.

Az időmérő edzés végeredménye:

View image on Twitter

Szöveges közvetítésünk az időmérőről:

 

Fotó: Zimbio.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr517357704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása