F1 - MOSLEY SZERINT KOMOLY VESZÉLYBEN A FORMA-1

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) korábbi elnöke, Max Mosley szerint azonnali változásokra van szükség a Forma-1-ben, ugyanis a jelenlegi formájában komoly veszélyben a Száguldó Cirkusz, amely évek óta évente többmilliós néző seregeket veszít el a képernyők elől és a versenyhelyszínekről is.

Max Mosley, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) korábbi elnöke is kifejtette véleményét a Forma-1 anyagi gondjaival kapcsolatban. A Forma-1 megfizethetetlen egy-két csapat számára, az istállók anyagi helyzete között óriási különbség van, elég csak arra gondolni, hogy a Ferrari vagy a Red Bull mennyi pénzből gazdálkodhat a Force Indiához vagy a Sauberhez képest.

Mosley szerint csak akkor tudnak ezen változtatni, ha mindegyik csapat beleegyezik a változásba és közösen új megoldásokat találnak a helyzet orvoslására. De erre nem igazán mutatnak hajlandóságot a csapatok, hiszen még Mosley, vezetése alatt felvetett egy ötletet bizonyos költséghatár bevezetéséről, amit hatalmas tiltakozással fogadtak az istállók. Pedig át kellene értékelni a helyzetet, mivel nem jó irányba halad a királykategória, ami akár a sportág összeomlásához is vezethet.

Fotó: The Guardian
Csáti Anna
Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr657351268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása