F1 - VERGNE VAGY 2016-BAN VISSZATÉR A FORMA-1-BE, VAGY SOHA

Közvetlen hivatkozás a képhez

A tavaly év végén a Toro Rossótól lapátra kerülő, a Formula E-ben eddig nagyon biztató teljesítményt nyújtó francia Jean-Éric Vergne úgy véli, hogy vagy visszatér a királykategóriába jövőre, vagy végleg vége Forma-1-es karrierjének.

Tavaly év végén hoppon maradt a Toro Rossónál Jean-Éric Vergne, a 24 éves francia pilóta az idei évben már nem kapott újabb lehetőséget a faenza-i gárdától. A francia idén a Ferrarihoz igazolt tesztpilótaként, és az olaszok szimulátorában kezdte meg a munkát, mindemellett a Formula E-ben is letette a névjegyét, ráadásul eléggé eredményesen, mivel első három hétvégéjén két alkalommal indulhatott a pole pozícióból és egy második helyre is szert tett az Andretti Autosport színeiben.

Ezt nyilatkozta Vergne az elektromos szériáról és a jövőbeni F1-es terveiről:

 „A Forma-1-ből érkezve, ahol nem is TOP-istállónál voltam és egy nálam könnyebb csapattárssal kellett küzdenem a teljes évadban. A Formula E-ben átültem egy autóba, mely ugyanolyan, mint a többieké, és a súlyom miatt sem vagyok hátrányban... Ez így nagyon könnyű, jobban is élvezem ezt, mint a Forma-1-es versenyzést. Ott, ha kontakt van, vagy ha megcsíped a fehér vonalat, azonnal kapod a büntetést, ez így már nem is a versenyzésről is szól...

Bár távoznom kellett a Toro Rossotól, megérkeztem a Ferrarihoz, és még van esélyem jövőre visszatérni. Két év kihagyás után viszont már nem lesz lehetőségem a királykategóriában versenyezni, egy év kimaradás után még van esélyem.”

Fotó: Twitter

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr127342244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása