FORMULA E - BUEMI A POLE-BAN!
Formula E 2014-15 Long Beach ePrix, időmérő szabadedzés

fe_2015_long_beach_kvali_top3.jpg

Az e.Dams-Renault svájci versenyzője, Sebastien Buemi szerezte meg az első rajtkockát a Long Beach ePrix-re.

A Formula E történetének hatodik időmérő edzése zajlott le Long Beach-en. A Q1-ben pályára lépő öt pilóta közül az edzésen autóját összetörő volt-Forma-1-es Jean-Eric Vergne bizonyult a leggyorsabbnak, mögötte szintén két ex-Forma-1-es pilóta, Scott Speed és Jaime Alguersuari végzett, de természetesen a sorrend nem sokáig marad így hiszen következett a Q2.

Az időmérő második szakaszában az e.Dams versenyzőjének, Nicolas Prostnak sikerült Vergnet letaszítania az első pozícióból. A Q1-ben még a harmadik helyen záró Alguersuari egészen a hetedik helyig csúszott le, Sam Bird, Bruno Senna és Jarno Trulli is jobb kört tudott nála futni.

A Q3-ban senkinek sem sikerült jobb kört futnia, mint Prostnak, de nem volt eseményekben szegény ez a szakasz sem. A második helyért hatalmas csata alakult ki. Először Lucas Di Grassi foglalta el ezt a pozíciót, de őt hamar megelőzte Nelson Piquet Jr. A Q1-ben és a Q2-ben is még vezető Jean-Éric Vergne már a negyedik helyen várhatta a Q4-et.

fe_2015_long_beach_kvali_buemi.jpg

 

A Q4-et piros zászlóval szakították félbe miután Liuzzi eltalálta a falat és kiállni kényszerült. Liuzzi autóját gyorsan elszállították, így folytatódhatott az időmérő. Az utolsó percekben Daniel Abtnak sikerült jobb köridőt mennie, mint Prostnak, de a német nem örülhetett sokáig, mivel jött a másik e.Dams-pilóta Sebastien Buemi személyében és mindenkinél jobb időt autózott, így a Formula E történetének hatodik pole pozícióját a svájci Buemi szerezte meg. A futam magyar idő szerint hajnali 1-kor veszi kezdetét.

Vitantonio Liuzzi balesete: 

 Az időmérő edzés végeredménye:

fe_2015_long_beach_kvali.jpg

Fotó: Motorsport.com, FIA Formula E / Twitter & Facebook

Csáti Anna

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr397340056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása