WEC - NINCSENEK TÖBBÉ RAJTRÁCSLÁNYOK!

grid-girls-silverstone-2012-la-preposee-du-team-adr-delta-photo-patrick-martinoli-autonewsinfo.jpg

Száműzték a szervezők az úgynevezett "grid görlöket" az Endurance világbajnokság rajtrácsáról, mondván, ez nem példamutató a fiatal közönség számára.

Az FIA nemrég meghozott egy drasztikus döntést: száműzték WEC-ből a rajtrácslányokat. Határozásukat azzal indokolják, hogy manapság egyre több fiatalkorú nézője van az autósportnak, és a lenge öltözetben magukat mutogató nők szerepeltetése nem mutat jó példát a fiataloknak. Ezt jól bizonyítja például Carmen Jorda esete: a spanyol versenyzőnőt nemrég igazolta le a Forma-1-es Lotus istálló, mivel azonban Jorda nem tudott nagy eredményeket felmutatni a nevelőszériákból, nyilvánvaló volt, hogy csak marketing szempontból. A szövetség tehát azzal magyaráz, hogy nem szeretnék azt mutatni a fiatal generációnak, hogy ha szép vagy, csak meg kell mutatnod magad, és mindent megkapsz. Továbbá az is indok lehet, hogy egyre több női versenyző van a különböző szériákban, így ez már rég nem csak és kizárólag a férfiak sportja, a nők pedig már nem csak "bábukként" tudnak szerephez jutni. 

Ugyanakkor a rajtrácslányok eltörlésével az FIA gyakorlatilag egy nagyon fontos, már az autósport gyökereiben is jelen volt show-elemet vesznek el a sorozatból, ezért volt nagyon merész döntés meglépni ezt. Egyelőre nincsenek információk arról, hogy más kategóriák is a WEC példáját követik-e a jövőben.

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr567337266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása