WEC - JÖVŐRE ISMÉT 60 INDULÓ LE MANS-BAN?

2014-24-heures-du-mans-2-audi-sport-team-joest-_deu_-audi-r18-e-tron-quattro-sba-1424a-dsc-3552_hd.jpg

Az idei 24 óráson már biztos, hogy 56 egység áll rajthoz, a szervezők célja azonban, hogy ez a szám 2016-ra ismét elérje a 60-at. Erre legutóbb az 1950-es években volt példa.

Mostanság összesen 56 autó szokott indulni a Le Mans-i 24 órás endurance versenyen, ám régebben nem egyszer megesett, hogy ennél is többen vágtak neki a legendás viadalnak. A szervezők célja az, hogy végre újra 60 egység indulhasson (prototípus és GT kategóriákat egybevéve), ehhez azonban meg kéne hosszabbítani a bokszutcát, jelenleg ugyanis "csak" 56 istállónak van hely. 

Pierre Filon, a versenyt szervező Automobile Club de I'Ouest (ACO) elnöke szerint jövőre szinte biztos, hogy 60 induló lesz Le Mans-ban. Elmondása szerint már idén is hozzáadhattak volna a bokszokhoz egy-kettőt, de mivel négyet csak úgy tudtak volna építeni, hogy átszervezik a teljes paddock-ot (főleg a parc fermé részt), inkább úgy határoztak, várnak a 2016-os versenyig.  

Fábián Patrik

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr317323774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása