F1 - HONGKONGI TESZTPILÓTÁT IGAZOLT A LOTUS F1 TEAM

Közvetlen hivatkozás a képhez

A Lotus újabb tesztpilóta szerződtetett le, ezúttal a hongkongi származású Adderly Fongot, aki tavaly megjárta a Saubert is hasonló szerepkörben.

A Lotus F1 Team a Maláj Nagydíjat megelőzően hivatalos közleményben hozta tudomásra, hogy újabb tesztpilótát igazolt a 25 éves hongkongi Adderly Fong személyében. Fong a versenyzőnevelő program tagja lett, emellett szimulátoros munkát fog végezni, de a versenyhétvégéken is ott lesz a csapattal. A hongkongi már vezetett Forma-1-es autót, tavaly egy 2012-es Saubert vezethetett Valenciában, majd az Abu Dhabi Nagydíj első szabadedzésén a 2014-es gépet is kipróbálhatta.

A Lotus azt is hozzátette, hogy örül Fong csatlakozásának, és az idei agresszív fejlesztési terv révén sokat tanulhat a pilótáktól és a mérnököktől. A vezérigazgató Matthew Carter úgy gondolja, hogy ez egy remek tanulási lehetőség a hongkongi fiú számára.

Fong is megszólalt az igazolást illetően, a hongkongi egy cseppet sem titkolja, hogy ő ambiciózus célokkal érkezett a Lotushoz: ő szeretne az első kínai lenni, aki Forma-1-es nagydíjon részt vehet. Pont emiatt várja a közös munkát az enstone-iakkal.

A fejlesztőpilótai feladatkör mellett Fong idén a GP3-ban fog versenyezni a Koiranen GP-nél, valamint a GT Asiaban is lehetőséget kapott a Bentley Teamtől, így meglehetősen zsúfolt éve lesz a 25 éves Fongnak. Formaautós nevelősorozatokban már másfél lehúzott a hongkongi, de ez idő alatt mindössze két pontra tudott szert tenni.

Fotó: Lotus F1 Team

Kováts Olivér

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr637301171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása