SBK - REA MINDKÉT FUTAMOT MEGNYERTE THAIFÖLDÖN!

Hatalmas formában van Jonathan Rea a Kawasaki motorjával, ezt az is igazolja, hogy a brit pilóta egyértelmű fölénnyel húzta be mindkét futamot a Thai Nagydíjon.

1. futam
A Superbike történetének első thaiföldi futamát az időmérőhöz hasonlóan Jonathan Rea nyerte meg. A második és harmadik pozíciót Leon Haslam és Tom Sykes szerezte meg. Tóth Imre és Ireneusz Sikora nagyszerű futamot mentek a BMW Racing Team Tóth színeiben a 24-25. helyről feljöttek a 18-19. helyre. Rea már az első néhány körben hatalmas elönyt motorozott ki, Haslam próbálta vele tartani a lépést. Mögöttük hatalmas csata  alakult ki Sykes, Lowes, Davies és Torres között a harmadik helyért, végül Sykes került ki győztesen. Majd többen kicsúsztak, köztük Davies, aki a 15. helyre jött vissza, és Lowes is elvesztette uralmát motorja felett, ő a 9. helyen tért vissza a pályára. Rea magabiztosan nyerte meg az első futamot, több mint 6 másodperces előnnyel. A dobogóra felállhatott még Haslam és Sykes. A TOP10-et Leandro Mercado zárta. A futamot Pegramnek, Nakcharoensrinek, Canepanak, Camiernek és Chumjainak sem sikerült befejeznie a futamot.

screenshot_2015-03-22-10-44-22-1.png

2. futam
A második futamon is legyőzhetetlennek bizonyult Jonathan Rea, a második futamot is magabiztosan, hatalmas előnyt kimotorozva kezdte. Haslam és Lowes pedig próbálták vele a lépést tartani, nem sok sikerrel. Rögtön a futam elején Davis kicsúszott a pályáról, de szerencséjére hamar sikerült vissza jönnie. Az utosló néhány körben hatalmas csata alakult ki Torres és Sykes között a negyedik pozícióért, végül Torres meg tudta előzni és a 4. helyet a futam végéig megtartotta. Dobogóra állhatott még Haslam és Lowes, ebben a sorrendben. A TOP10-et megint Leandro Mercado zárta. Tóth Imrét és Ireneusz Sikorát ismét a 18-19. helyen intették le. A futamot Barragannak, Camiernek, De Punietnek és Ponssonnak nem sikerült befejezniük. Összességében Jonathan Rea tökéletes hétvégét zárt: megnyerte az időmérőt, mindkettő futamot és megfutotta a leggyorsabb kört is.

sbk2.png

Fotó: WorldSBK

Csáti Anna

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr367290953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása