F1 - VERSENYBÍRÁK ELŐTT A MANOR

Az utolsó pillanatban sikerült életben tartani a tavaly Marussia néven indult csapatot, ám végül egyik edzésen sem tudták pályára küldeni az autóikat - az FIA ezért válaszokat vár a lehet, hogy trükköző csapattól.

Hiába az erőfeszítés: a Manor nem lesz ott az Ausztrál Nagydíj rajtrácsán, mivel nem tudtak pályára lépni kvalifikáción. Az FIA ezért egy közleményben beidézte a csapat képviselőt a versenybíróság elé, hogy adjanak magyarázatot arra, mi volt az oka a távolmaradásnak:

„A versenybíróság írásos beszámolót kér a csapattól, hogy megmagyarázza, miért nem vett részt a 2015-ös Ausztrál Nagydíj időmérő edzésén, miután február 20-án levelet kaptak a Nemzetközi Automobil Szövetségtől.”

A helyszínen tartózkodó F1-es újságíró, Adam Cooper szerint az FIA csak holnap fog nyilatkozni a meghallgatás eredményéről, de szerinte arról volt szó a zárt ajtók mögött, hogy ha a csapat Malajziában sem tud elindulni, komolyabb következményei is lehetnek a távolmaradásnak.

A Manor csapatfőnöke, John Booth szerint tudták, hogy nehéz lesz elindulni az idénynyitón: „Amikor elindultunk, tudtuk, hogy nehéz lesz elindulni a kvalifikáción. Az F1-es autók szörnyen komplex szerkezetek, és mindössze három hetünk volt arra, hogy kialakítsuk a 2015-ös dizájnt.”

Booth szavai passzolnak ahhoz a hírhez, mely szerint a csapat szoftverproblémákkal küszködik. „Nem volt időnk összerakni a dolgokat és az elektronikát, és arra sem, hogy megépítsük az ehhez szükséges infrastruktúrát. Reggel már sejtettük, hogy nem fogunk indulni az időmérőn.”

A csapatfőnök azonban elutasította azokat a vádakat, mely szerint csak a tavalyi eredményekért járó pénzjutalom miatt rendezkedtek volna be a melbourne-i bokszban.

„Fontosnak éreztük, hogy részt vegyünk a világbajnokságon, hogy kipróbáljuk magunkat, és hogy versenybe szálljunk. Megértem az emberek cinikusságát, de ha tényleg ez lenne a helyzet, nem hoztunk volna magunkkal 30 tonnányi felszerelést, 40 csapattagot, és nem teljesítettük volna a szerződéseinket a beszállítókkal, legyen az a Pirelli, a Ferrari, vagy bárki. Sokkal jobban állunk, mint a hétvégén. Sikerült keretet adni az egésznek, tudunk kommunikálni az autóval, és a bokszfal is működik. Óriási munkát végeztünk a héten – csak sajnos ez sem volt elég.”

A csapat újonc pilótái, a második versenyére készülő Will Stevens és a debütáns Roberto Merhi is természetesen csalódottak voltak az időmérő után. „Gondolom, nem kell mondani, mennyire csalódott vagyok, hogy kifutottunk az időből. Az egész csapat szempontjából is szomorú, de fontos, hogy el tudtunk jönni ide, és most már a jövőre kell koncentrálnunk” – vélekedett a brit.

Az újoncfutamát eltolni kényszerülő Merhi is hasonlóan látja a helyzetet. „Nehéz így kezdeni a szezont, hiszen már a csapat tejes jogú tagjának éreztem magam. Az egész olyan, mint egy család, és nagyszerű látni a lelkesedést, még ha többet is reméltünk ettől a hétvégétől. A tény, hogy nem sikerült pályára lépnünk, csak még elhivatottabbá tesz minket a további munka szempontjából.”

Reméljük, igazuk van, és Malaysiában már el tudnak indulni, és nem csak azért, hogy ne a McLaren legyen az utolsó, hanem mert annyira csonka a mezőny, hogy lassan teljes egészében a kezdetekig visszalép a Száguldó Cirkusz.

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr677269593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása