F1 - VAN DER GARDE NYERTE VÉGLEG A PERT!

Magyar idő szerint holnap hajnalban már megkezdődnek a szabadedzések, ám továbbra sem ismert a Sauber versenyzői felállása, mivel a Legfelsőbb Bíróság határozata alapján három pilótája van a svájci gárdának.

Elutasították a Sauber a fellebbezést az ausztrál bíróságon, ennek értelmében Giedo van der Garde számára a csapat köteles autót biztosítani a 2015-ös szezonra. Mint ismert, a holland pilóta azért perelte be az istállót, mivel tavaly nyáron megkötötték a szerződést az idei esztendőre, ám a svájci gárda erre fittyet hányva két másik pilótát ültetett be a C34-esbe.

A Legfelsőbb Bíróság a mai napon hozta meg a döntést a fellebbezést illetően, azonban az ítélet nem változott. A döntés így szólt: „Nem gondoljuk, hogy ez fellebbezés az igazság érdekét szolgálná. Elutasítottuk, mivel semmilyen hiba nem volt a bíróság döntésében és indoklásában.”

A Sauber legfőbb érve az volt Giedo van der Garde ellen, hogy kockázatos lenne beültetni őt, mivel semmilyen ismerete nincs a 2015-ös autóról, erre a bíróság is reagált: „A bíró megállapítása szerint ezek az események igen biztonságosak, és biztosak vagyunk benne, hogy minden biztonsági előírást betartanak.”

A döntés következtében három pilótája van a Saubernak az egész évre, így kérdéses a megoldás a kialakult helyzetet illetően. A holland és ügyvédje most éppen azon ügyködnek, hogy a bírósági határozatnak érvényt szerezzenek, miközben a 2015-ös szuperlicensz beszerzését is abszolválniuk, és hajnalban már kezdődnek a szabadedzések.

Mindeközben Croft bíró bekérte a Sauber felszereléslistáját, ha esetleg le kellene foglalni azokat. A holland pilóta ügyvédje végrehajtást fog kérni, amennyiben védence nem kap versenyzői ülést.

Fotó: This Is F1

Kováts Olivér

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr257263387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása