F1 - ÚJ CSAPATOK DEBÜTÁLHATNAK?

Mint tudjuk, a Marussiából lett Manor F1 Team az utolsó utáni pillanatokban kapott zöld jelzést az indulásra, míg a Haas F1 Team 2016-ban mutatkozik be.

Az elmúlt években a Marussia mellett a HRT és a Caterham próbálkozott újoncként, de már mindhárom istálló csődöt jelentett a magas költségek miatt. Az FIA legutóbb 2013 év végén írt ki pályázatot, ami lehetőséget adott arra, hogy új csapatok csatlakozhassanak a mezőnyhöz.

Jean Todt, az FIA elnöke a New York Times lapnak elmondta, nem boldog azzal, ami tavaly a Marussiával és a Caterham csapattal történt, akikkel együtt is érez, de tudja, hogy a magasabb költségek miatt lehetetlen megtartani az istállókat. Todt annak azonban mindenképpen örül, hogy 2016-ban érkezik egy új csapat, és elmondása szerint egy, vagy két új istálló is beszállhat a sportba. Ez azt jelenti, hogy az FIA hamarosan új pályázatot ír ki, ami lehetővé teszi az újabb csapatok, esetleg gyártók beszállását.

A másik fontos kérdést a költségek jelentik, és a szövetség folyamatosan dolgozik ezen a háttérben. Noha a V6-os motorok drasztikus költségnövekedéssel jártak, Todt szerint a hosszú távú jövőt illetően ez volt a helyes lépés a Forma-1-ben, aminek a motorsportok csúcsának kell maradnia.

Horváth Ádám (ClassF1)

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr337247259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása