F1 - RENAULT: NEM KIZÁRT AZ ÚJ GYÁRI CSAPAT

A Forma-1-ből teljes gyári csapatként néhány éve kivonuló, s egykori istállójával annak a Mercedes-motorra váltását követően az utolsó kapcsolatot is elveszítő Renault kapcsán nemrég merült fel a hír, hogy ismét önálló konstruktőrként szerepelnének a világbajnokságban.

Alain Prost, a gyár nagykövete sem tartja kizártnak a lehetőséget: „Egy olyan cég, mint a Renault mindig azt elemzi, hogy mi lehet a legjobb stratégia, különösen amikor egy olyan nagy befektetés megtérüléséről van szó, mint a Formula-1. De nem tudom megválaszolni a kérdést, hogy most az időzítés megfelelő, vagy nem” – felelte a Marcának a négyszeres világbajnok.

Ennél jóval konkrétabb volt az, amit a gyár F1-es műveleteinek vezetője, Cyril Abiteboul nyilatkozott: „Nem kizárt, hogy megveszünk egy csapatot, de még erről nem született döntés. Az elsődleges célunk most az, hogy a Red Bull újra világbajnok legyen” – idézi az RMC Sport a szakembert, aki hozzátette: „Ki kell dolgoznunk azt a stratégiát, mely a legmegfelelőbb a Renault számára. Mindenre figyelünk, beleértve a sport és a pénzügyi háttér alakulását is.”

Szóba került az is többször, hogy a Red Bull a Renault gyengélkedései miatt váltana motorszállítót, esetleg saját motorgyártásba fogna, ugyan ez nincs összefüggésben a Renault esetleges visszatérésével, hiszen a Honda is csak, mint motorszállító partner tér vissza, de mindenképp jót tenne a Forma-1-nek, nem beszélve arról, hátha sikerülne növelni a rajtrácsot.

 Horváth Ádám

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr847246895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása