FORMULA E - ÚJ MOTORGYÁRTÓK JÖNNEK

fe.jpg

A teljes mértékben elektromossággal hajtott autók versenyének első szezonjában még minden csapat egyforma autóval versenyez (Spark-Renault SRT01_E), melybe az erőforrást a Mclaren Electronic Systems tervezte, azonban a második, 2015/2016-os szezonra 8 új motorgyártó is érkezik.

Az FIA pályázatot írt ki, majd a jelentkezők közül választottak ki nyolc gyártót, amely részt vehet majd a vélhetően szeptemberben startoló új szezonban. Igazából teljesen új gyártó csak kettő lesz, a Motomatica és a NEXTEV TCR, ugyanis a hat másik gyártó valamilyen formában eddig is kapcsolatban állt a Formula E egyes csapataival, csak nem ők gyártották az erőforrásokat. Motorbeszállító lesz tehát még az ABT Sportsline, a Virgin Racing Engineering, az Andretti, a Mahindra, a Venturi Automobiles és a Renault Sport. 

A Formula E vezére, Alejandro Agag elárulta, "már a kezdetektől fogva szerettük volna elősegíteni a különböző technológiák közötti versengést, ám ezt mi szervezőként nem tudjuk megtenni, ehhez más szerepvállalókra van szükség." Agag szerint a harmadik szezonra még több gyártó csatlakozhat a sorozathoz. 

A nyolc gyártó szabadon fejlesztheti majd hajtásláncát, amely négy fő részegységből: egy e-motorból, egy inverterből, egy váltóból és egy hűtésrendszerből fog állni. Egyelőre több változás nem lesz, ám a szervezők azt ígérik, a harmadik szezonra változtatnak majd az akkumulátoron is.

Fábián Patrik

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr197219465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása