F1 - A Mercedes mentheti meg a Német Nagydíjat?

A Mercedes lehet az utolsó mentsvára a Német Nagydíjnak, csak az a kérdés, hogy a német gyártónak megéri-e életben tartani hazai versenyüket.

Bernie Ecclestone napokkal ezelőtt leszögezte, hogy ebben az évben elmarad a Német Nagydíj, ám lehetséges, hogy ezúttal a gyakorlatban is meg fog jelenni "a remény hal meg utoljára" mondás.

Nürburgring szereplése abszolút kizárt, sőt a Hockenheimring is csak anyagi támogatás fejében tudná fogadni a mezőnyt, mivel csak 2016-ra és 2018-ra van szerződése a Forma-1-gyel, miután évenként váltogatta egymást a Német Nagydíjat megrendező helyszín.

Ecclestone a Stratégiai Munkacsoport csütörtöki ülésen közölte a csapatokkal, hogy amennyiben véglegesen elmarad a Német Nagydíj 2015-ben, akkor más pálya biztosan nem kerül be a helyére, azaz ez esetben eggyel kevesebb forduló lenne az idei szezonban. Ecclestone kész várni bármeddig, de a végleges döntés vélhetően február végéig meg fog születni.

A Hockenheimben saját lelátóval rendelkező Mercedes mentheti meg az idei német versenyhétvégét. Csak azon múlik, hogy a német márka számára mennyire térülne meg a sok millió eurós befektetés, továbbá az, hogy milyen feltételekkel írnák alá a kontraktust.

Fotó: Crash.net

Kováts Olivér

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr547149563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása