F1 - BRÉKING: Nem lesz idén Német Nagydíj!
Ecclestone megmentené a németországi fordulót

Bernie Ecclestone sajnálattal közölte azt a rajongókkal, hogy idén nem lesz Német Nagydíj, mivel nem voltak sikeresek a tárgyalások a Hockenheimringgel és a Nürburgringgel.

Az elmúlt hónapokban egyre bizonytalanabbá vált a Német Nagydíj helyzete, végül olyannyira, hogy 1960 után először marad el német verseny a Forma-1-ben, hiába tárgyalt Bernie Ecclestone a Hockenheimringgel és a Nürburgringgel.

Régebben, Michael Schumacher korszakában óriási népszerűségnek örvendett, ám azóta a két rendező pálya anyagi helyzete romlott, olyannyira, hogy arra kényszerültek, hogy éves váltással rendezzék a Német GP-t.

Hockenheim eredetileg 2015-ben nem rendezett volna futamot, de a Forma-1 mindenható Ura elkezdett tárgyalni az illetékesekkel. Azonban megegyezés nem született, így Ecclestonenak sajnálattal kellett tudatnia a Rhein-Zeitung lapon keresztül, hogy kipottyan a Német Nagydíj a naptárból. Az volt az eredeti koncepció, hogy Ecclestone megváltoztatja a meglévő szerződésüket Hockenheimmel, ám a 84 éves üzletember erőfeszítései hiábavalóak voltak.

Georg Seiler, a Hockenheim-Ring GmbH vezérigazgatója elárult a Motorsport-Totalnak, hogy 2016-ra és 2018-ra van érvényes kontraktusa a pályának, 2015-re nincs.

Amennyiben nem lesz más helyszín a német futam helyett, akkor ismét egy 19 futamból álló szezon elé nézhetünk. Németország kiesése főleg a bajor szurkolók számára lehet a legnagyobb csalódás, mivel ez Vettel és a Ferrari első közös éve, s nem szabad elfelejteni, hogy korábban Michael Schumacher ötször lett világbajnok az olasz csapattal.

UPDATE:
Nyilatkozatát követően pár órával a brit milliárdos módosította véleményémét, kijelentette, hogy megpróbálja megmenteni a német futamot, ám a helyzet elszomorító.
"Megpróbáljuk megmenteni, de nem egyszerű a helyzet." - mondta a 84 éves Ecclestone.

Fotó: F1-Site

Kováts Olivér

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr47134473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása