F1 - MEGÉRKEZETT A MCLAREN MP4-30!

mclaren_2015_1.jpg

Szerda kora délután a McLaren lerántotta a leplet az MP4-30-ról. A McLaren autója 1992 óta először lesz ismét Honda erőforrással hajtva.

A McLaren lerántotta a leplet az idei konstrukciójáról, amely sokak várakozásával ellentétben nem lett piros-fehér, hanem a wokingi gárda autója az ezüst-fekete-piros színkombinációba bújt bele.

Íme képeken az MP4-30:
mclaren_2015_5.jpgmclaren_2015_2.jpgmclaren_2015_4.jpgmclaren_2015_1.jpg

A csapat egy videót is közzétett a YouTube-on az új autóról:

Azonban a csapat úgy fogalmazott az autót illetően, hogy ez csak egy "bemutatói alapcsomag", az MP4-30 Jerezre átalakul, majd Barcelonában és Melbourneben már egy teljesen másik autó fog a pályára gördülni. A McLaren a főszponzor hiánya miatt csak egy ideiglenes festést tudott a fotósok szeme elé tárni. Az autó kinézete szinte biztos, hogy a közeljövőben változni fog, ez függ a főtámogató érkezésétől.

A csapatfőnök Eric Boullier nyilatkozatában az MP4-30-as átváltozási kronológiáját ecsetelte:
„Itt a hivatalos bemutatón egy olyan autó áll, ami különbözni fog attól, mint amivel tesztelni fogunk, és a későbbiekben ugyanez lesz igaz arra a gépre is, ami Ausztráliában áll rajthoz az első versenyen. Az az autó nagyon különbözni fog a korábban használttól. Folyamatosan fejleszteni fogjuk az MP4-30-at, aminek látható jelei is lesznek. Bízunk benne, hogy a teljesítményben is.”

Jonathan Neale, a McLaren ügyvezetője optimistán, ám realistán is fogalmazott az idei évet illetően:
„A McLaren és a Honda is óriási ambíciókat táplál a programmal kapcsolatban, és a Honda is úgy tért vissza az F1-be, hogy futamokat és címeket akarnak nyerni.

Ezért vagyunk ennyire jó partnerek. Ugyanakkor, realistának kell lennünk arra vonatkozóan, mikor jutunk el ide. A Hondának feleannyi ideje volt kifejleszteni ezt a motort, mint a többieknek. A McLaren segít nekik abban, hogy felzárkózzanak, így az elsődleges szempont, hogy stabilizáljuk ezt a technikai programot, majd utána győzelmekre és címekre hajtsunk.

Nehéz válaszolni a kérdésre, milyen elvárásokkal vágunk neki 2015-nek. Sok olyan erős ellenfél van a rajtrács elején, akik idén is erősek lesznek a várakozások alapján. Arra számítunk, hogy mi az élen legyünk.

Tudjuk, mi kell a győzelemhez és ahhoz, hogy már idén nyerjünk. Ezen fogunk dolgozni, és biztos vagyok benne, a Hondával karöltve mindennel rendelkezünk, hogy elvégezzük a munkát.”

Ebben az évben a McLaren pilótái Fernando Alonso és Jenson Button lesznek, a teszt- és tartalékpilótai szerepet Kevin Magnussen tölti be.
mclaren_2015_8.jpg

mclaren_2015_10.jpg

mclaren_2015_6.jpg

mclaren_2015_9.jpg

mclaren_2015_7.jpg

mclaren_2015_11.jpg

Fotó: McLaren

Kováts Olivér

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr827121459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2015.01.30. 13:26:13

szép.
remélhetőleg jó is.

UdjanMineck 2015.01.30. 14:57:49

Egy F1-es autó természetszerűleg a legritkább esetben lehet szép. Szép egy klasszikus, utcai sportkocsi mondjuk, esetleg egy B csoportos rallye autó.

gizmo266 2015.01.30. 21:19:14

Most már értem, az utcai autójukat miért nevezték "mp40-12C"-nek.
Nem őrültek meg, csupán a cirkusz hatása

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása