F1, WEC - A Honda megakadályozta Alonso Le Mans-i indulását?

A sajtóértesülések szerint a McLaren megengedte volna Fernando Alonsónak, hogy induljon a Le Mans-i 24 óráson, ám a Honda ezt megvétózta.

A Forma-1-ből Nico Hülkenberg biztosan ott lesz a Le Mans-i 24 óráson, az egyik pilótája lesz a harmadik Porschénak emellett gyakorlásképpen még elindul az előtte lévő Spa-i 6 órás futamon is, mindeközben a Forma-1-ben marad a Force Indiánál. A Porsche az imént említett két helyszínen indítja a harmadik autóját a két már megszokott LMP1-es 919 mellett. A sajtó szerint Alonso Hülkenberg csapattársa lehetett volna, szintén F1-es tevékenységeinek kiegészítéseként.

A spanyol pilóta rajong a Le Mans-i egynapos futamért, melyet tavaly ő rajtoltatott el. A McLarennel is olyan szerződést akart kötni, amely engedi az indulását Le Mans-ban. Azonban a terv meghiúsult, így valószínűleg Hülkenberg csapattársai a Porsche GT-pilótái lesznek. A McLaren arról ismert, hogy előszeretettel tiltja meg pilótáinak az F1-en kívüli más, veszélyes tevékenységeket, ám az AMuS szerint ezúttal a wokingi gárda engedett volna, de a Honda beleköpött Alonso levesébe, mivel a japán márka biztosítja a spanyol fizetésének egy részét.

A német lap beszámolt arról is, hogy a Porsche a Forma-1-ből kipottyant Adrian Sutillal is tárgyalt, ám nem jutottak egyezségre.

Fotó: motorsport.com, Total911

Kováts Oilvér

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr957084699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása