WTCC - BORKOVIC A HONDÁNÁL

Az idei WTCC-szezont a szerb Dusan Borkovic a Proteam Hondánál fogja teljesíteni. A szerb eddigi legnagyobb öröme az elmondása szerint, hogy belefért a Honda Civicbe.

A 207 centiméteres szerb tavaly a WTCC-ben nagy tehetségnek ígérkezett, ám az eredmények eléggé szerényen jöttek, de ennek okai számos műszaki probléma és hiba. Bemutatkozó évében a NIS Petrol by Campos Racing Chevrolet Cruze-ját vezette. A tavalyi második suzukai futamon második lett, ezzel meglett Borkovic első és eddig egyetlen WTCC-s pódiuma.

Akár sok más pilótának a mezőnyben, Borkovicnak is az anyagi támogatás megszerezésén múlott a folytatása, azonban a szponzorok kitartottak a magas szerb pilóta mellett, aki idén már egy Hondát vezethet. A szerb a Proteam Racingnél kapott állást, miután ötévnyi együttműködést követően a marokkói Mehdi Bennani a Loeb Racinghez igazolt. A Proteam csapat a tavalyihoz hasonlóan az idei esztendőben is egy autóval áll rajthoz.

„Egy új csapattal és egy új autóval kezdem meg második, remélhetőleg már jobb szezonomat. A JAS Motorsport és a Proteam együttműködésével minél gyorsabban meg kell szoknom a Hondát, hogy az előszezoni tesztekre már készen álljak. A legfontosabb dolog az, hogy sikerült beférnem a TC1-es Honda Civic a 207 centiméteremmel, de talán jobb lenne, ha az én méretemhez építenének egy nagyobb pilótafülkét." - viccelődött a szerb.

„A márka történelme miatt mindig is vágytam arra, hogy a Honda versenyautóját vezessem. Remélem, hogy a zászlóm ebben az évben is lobogni fog a dobogó felett.” - zárta Borkovic.

Dusan Borkovic először a WTCC hivatalos előszezoni tesztjén vezetheti majd az autót februárban. Az idei szezon március 8-án startol Argentínában.

Fotó: WTCC Blog

Kováts Olivér

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr197080553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása