F1 - Ezt kell tudni a 2015-ös tesztekről

Összesen öt teszt lesz a 2015-ös év folyamán a Forma-1-ben: három négynapos szezon előtti és kettő kétnapos szezon közbeni. Utóbbi esetében azonban a napok felét a csapatoknak a fiatal pilóták számára kell biztosítaniuk.

A szezon előtt három négynapos tesztet rendeznek, mindhármat Spanyolországban. A szezon előtti tesztek az alábbi beosztás szerint lesznek:

  • Febuár 1-4.: Jerez
  • Február 19-22.: Barcelona
  • Február 26 - Március 1.: Barcelona

Jövőre azonban a költségcsökkentés érdekében már csak két téli tesztet fognak szervezni.

Tavaly négy tesztet rendeztek szezon közben, melyek kétnaposak voltak. A helyszínek Bahrein, Barcelona, Silverstone és Abu Dhabi voltak. Ám ezek a tesztek nem bizonyultak túl hasznosnak, így a csapatok közös megegyezése alapján idén már csak kétszer rendeznek szezonközi tesztet, ezzel is csökkentve az alakulatok kiadásait. Az FIA 2015-ös sportszabályzata megerősítette, hogy idén Barcelonában és a Red Bull Ringen fognak az istállók szezon tesztelni, ami azt jelenti, hogy a nagydíjak utáni kedden és szerdán ismét föl fognak zúgni a motorok. Ennek révén négy nap áll rendelkezésre az idei világbajnokság folyamán a csapatoknak, hogy teszteljenek. A Spanyol Nagydíjat május 10-én, az Osztrák Nagydíjat június 21-én fogják rendezni.

Azonban az FIA korlátozása alapján ebből a négy napból a csapatok csak kettőn alkalmazhatják állandó pilótáikat, a másik kettőt pedig a fiatal versenyzőkre kell szánniuk kilométergyűjtés okán. Ebbe a kategóriába azon pilóták számítanak bele, akik két Forma-1-es versenynél többön nem álltak rajthoz. Ilyesmi szabályozás a 2014-es évben nem volt érvényben, ennek ellenére kaptak jócskán lehetőséget a "juniorok" az összes istálló részéről.

Kép: Automobilsport

Kováts Olivér

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr267059573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása