F1 - Január 21-én jön az új Force India

A Force India még a téli tesztek indulása előtt bemutatja a 2015-ös modellt, a VJM08-ast. Január 21-én a bemutató Mexikóvárosban lesz, ebből könnyen ki lehet következtetni, hogy a csapat életében a mexikói támogatóknak óriási szerepe van. Azonban a tulajdonos Vijay Mallya körülötti hírek korántsem ilyen pozitív.

Eddig csak a silverstone-i istálló jelölte ki a konkrét időpontját az autóbemutatónak, miszerint január 21-én érkezik a VJM08-as. A mexikóvárosi Museo Soumaya múzeumban lévő leleplezés online is figyelemmel követhető lesz.

Ez egyértelműen utal arra, hogy az indiai istálló mögött komoly a mexikói támogatás Sergio Pérez révén. Az America Movil, Telmex, Telmec és Claro cégek logói továbbra is megjelennek majd a Force India versenyautóin. Kisebb érdekesség, hogy a Ferrarit is támogatják ezek a szponzorok, miután az olasz csapat leszerződtette Esteban Gutiérrezt tesztpilótának. A csapatfőnök Vijay Mallya külön köszönetet mondott a mexikói partnereknek.

Azonban a csapatnak mégis vannak félnivalói Mallya oldaláról. A csapattulajdonos már tavaly is tüntetett a Forma-1-ben a túlzottan magas költségek miatt. Azonban az indiai üzletember hatalmas vállalata, a United Breweries Holdings ellen hat cég nyújtott be felszámolási kérelmet. Mallya korábbi, már megszűnt repülőtársasága, az UBHL alá tartozó Kingfisher bődületes adósságokat halmozott fel a hitelezőkkel és a beszállítókkal szemben, s ez komolyan befolyásolhatja a csapat jövőjét, negatívan.

A csapatnál reménykednek, hogy az idei autó, a VJM08-as legalább lesz olyan jó, mint elődje, a VJM07-es, amelyről egy éve nem önálló bemutatón, hanem a jerezi teszt nyitónapján rántották le a leplet. A csapat a 2014-es évet a konstruktőrök bajnokságában a hatodik helyen zárt, és egyszer felállhattak a dobogó legalsó fokára is Sergio Péreznek köszönhetően, Bahreinben, ezzel lett meg az alakulat fennállásának második pódiuma. A 2015-ös első téli tesztsorozat február 1-én veszi kezdetét Jerezben.

Kép: F1 Fanatic

Kováts Olivér

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr17048151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása