WTCR - BEJELENTETTÉK AZ EGYIK VILA REAL-I SZABADKÁRTYÁST

2b5a0730.jpg

Ahogyan az várható volt, egy kevéssé ismert helyi túraautós pilóta, Edgar Florindo kapta az egyik szabadkártyát a Túraautó Világkupa következő hónapban esedékes, Vila Real-i versenyeire.

Szerdán este bejelentették a szervezők a portugáliai WTCR-forduló egyik szabadkártyás versenyzőjét, Edgar Florindo személyében. A Vila Real-i születésű pilóta az előző évben az ibériai és a portugál TCR-bajnokságban indult egy, a Speedy Motorsport által csatasorba állított SEAT Leónnal – komolyabb eredményeket az utóbbi szériában ért el, miután kétszer is felállhatott a dobogó legfelső fokára.

Florindo idén már a spanyol endurance TCR-bajnokságban és az ott is használatos CUPRA TCR-ral fogja megejteni a világkupás debütálását. Az autót – amely a babonás mivolta ellenére a #13-as rajtszámot fogja viselni – a Veloso Motorsport versenyezteti. S ahogyan az eddig is volt a szabadkártyások esetében, a portugál versenyző is megkapja az extra 20 kilogrammot, a Balance of Performance-on és az egyéb kompenzációs súlyokon túl.

„Büszkének és nagyon elégedettnek érzem magam, ugyanis a világ legjobb túraautós versenyzői közül fogok találkozni jó néhánnyal a világ legjobb pályáján, a Vila Real-in” – kezdte gondolatait a hivatalos sajtóközleményben a 30 esztendős pilóta. – „Mindig is szerettem a kihívásokat, de mind közül ez lesz pályafutásom legnagyobbika. A WTCR tele van kiváló versenyzőkkel, akik óriási tapasztalattal rendelkeznek, ugyanakkor én nagyon is jól ismerem a pályát és bízom magamban annak kapcsán, hogy a lehető legjobb eredményt fogom elérni.”

„Nincsenek konkrét céljaim, de olyan szempontból elkötelezett vagyok, hogy a legjobb formámat nyújtsam a pályán” – folytatta Florindo, majd a következőket tette hozzá: „Hiszem, hogy kellő elhatározással, kemény munkával és az óriási Vila Real-i közönség támogatásával jó eredményeket fogunk elérni.”

A másik szabadkártyás kiléte ismeretlen, de a WTCR sajtóközleménye alapján „a megfelelő időben be fogják jelenteni”.

Fotó: CER-GT Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6313996978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása