WTCR - BJÖRKÉ A HARMADIK FUTAM, MICHELISZ AZ UTOLSÓ KÖRBEN ÜTKÖZÖTT
WTCR 2018: Nordschleife - 3. futam

03718004_ff_0945.jpg

Thed Björk végül a második pole-ját győzelemre tudta váltani a Zöld Pokolban, miközben Michelisz Norbi számára nem alakult valami jól a harmadik futam: egy gyengébb rajtot követően több pozíciót is veszített az első párszáz méteren, majd Guerrieri kissé vakmerő megmozdulása miatt további helyezéseket bukott, az utolsó körben azután összeütközött Rob Huff-fal és kiesett.

Három hiányzóval vághatott neki a harmadik németországi versenyének a Túraautó Világkupa (WTCR) mezőnye: René Rast (WRT-Audi) és Gabriele Tarquini (BRC-Hyundai) az előző futamon, külön-külön elszenvedett baleseteik, Szabó Zsolt (Zengő-CUPRA) pedig a kiesését a második versenyen is okozó sebességváltóhiba miatt nem tudott rajthoz állni.

A rajtlámpák kialvását követően Thed Björk az YMR-Hyundaijal azonnal behúzódott Frédéric Vervisch elé, miközben Michelisz Norbit az első kanyarkombinációban megelőzte Yvan Muller, amely miatt a magyar mellett elment Yann Ehrlacher és Rob Huff is – egy ideig Benjamin Lessennes is támadta a BRC-pilótát, de járt már sikerrel a belga.

Micheliszt az első körben, már a Nordschleife-részen utolérte Guerrieri és Lessennes kettőse – a Flückplatzban pedig az argentin egy agresszív előzéssel elment a magyar mellett, amely azért baj, mert ezzel leszorult a pályáról és visszaesett a 11. helyre. A manővert a felügyelők azonnal elkezdték vizsgálni, s végül 10 másodperces időbüntetéssel sújtották a Münnich Motorsport versenyzőjét, elkerülhető baleset okozásáért.

Az első kör végén Björk vezette a versenyt, Vervisch, Muller, Ehrlacher, Huff, Guerrieri, Lessennes, Berthon, Oriola és Vernay előtt. Michelisz ekkor a 11. helyen haladt, Nagy Norbi pedig a 23.-on.

A második körben, a Dottingerhohében nagyon közel került egymáshoz a harmadik helytől lefele Muller, Ehrlacher, Huff és Guerrieri, de nem történt helycsere, mialatt Michelisz előtt tartotta a 10. helyét Vernay.

Az utolsó kör elején, a célegyenes végén Vervisch nagyon keményen megszorongatta Björköt, de a svéd agresszívan visszaverte a támadást. Valamivel hátrébb Ehrlacher műszaki hiba miatt kiállni kényszerült, Huff-ot pedig Guerrieri egy igazi túraautós manőverrel körbeautózta, majd Lessennes is utolérte és megelőzte a 2012-es világbajnokot, aki motorerőhiánnyal kezdett el küszködni.

The Caution Clock ⚠️ on Twitter

Big crash for Michelisz and Huff! #WTCR #24hNBR

Sorra mentek le Huff mellett, majd, amikor Michelisz érkezett meg mellé, ők ketten nem értették meg egymást, összeütköztek és mind a Volkswagen, mind a Hyundai nagyon csúnyán összetört…

A futam pedig Thed Björk rajt-cél győzelmével zárult, amellyel a svéd YMR-pilóta első győzelmét aratta a világkupában. Másodikként Frédéric Vervisch-t intették le, aki így zsinórban másodjára állhatott fel a dobogóra, a harmadik helyen pedig Yvan Mullert intették le. A további pontszerző pozíciókban Lessennes, Berthon, Oriola, Vernay, Mehdi Bennani, Guerrieri és Coronel futottak be. A Zengő Motorsport egyetlen talpon maradt CUPRA-jával Nagy Norbi a 18. helyen fejezte be a futamot.

A jövő hétvégén, Hollandiában folytatódik a bajnokság. A pontversenyt jelenleg Muller vezeti, 19 ponttal megelőzve Tarquinit, 25-tel Björköt és 35-tel Micheliszt.

Eredmények hamarosan!

Fotó: Francois Flamand / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2313913364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása