F2 - MÁR A GP3-AS BAJNOK IS A 2018-AS MEZŐNY RÉSZE

_o3i2759_4371319.jpg

George Russell-t is előléptette az ART Grand Prix - ezzel a bejelentéssel kijelenthető, hogy a tavalyi GP3 első három helyezettje idén már a Forma-2-ben folytatja.

A korábbi GP3-as, a Forma-2-ben újoncnak számító versenyzőivel áll majd rajthoz 2018-ban az ART Grand Prix, ugyanis Jack Aitken után a kisebbik nevelőszéria tavalyi bajnoka, George Russell is a franciák színeiben fog menni.

"Nagyon örülök, hogy a Forma-2-ben versenyezhetek majd, méghozzá úgy, hogy közben az ART Grand Prix csapatával folytathatom. Tavaly nagyon sikeres szezonunk volt együtt, így pláne van értelme annak, hogy közösen is folytassuk, és újabb sikereket érjünk el. Az új Forma-2-es autó bemutatásával minden csapat számára kihívást fog jelenteni az optimális beállítás megtalálása a szezon elejétől fogva, de én bízom az ART Grand Prix-ben olyan szempontból, hogy eljussunk a csúcsra és versenyképesek legyünk, amilyen hamar csak lehet. Alig várom, hogy részt vehessek az első futamomon, és hogy a junior motorsport legjobb versenyzői és csapatai ellen harcoljak" - fogalmazott a 19 éves ifjonc a bejelentés kapcsán.

Azok után, hogy 2015-ben megnyerte a brit F4-es bajnokságot, majd a Forma-3-as Európa-bajnokság egyik éllovasa volt, Russell 2017-ben négy futamot nyerve dominánsan szerezte meg a bajnoki címet a GP3-ban. Viszont már a Forma-2-es autó sem teljesen ismeretlen neki, mivel a francia csapat autóját kipróbálhatta a szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíjat követő háromnapos gyakorláson.

_56i7404_4371445.jpg

Sőt, már Forma-1-es tapasztalata is van, annak köszönhetően, hogy 2017-ben a hungaroringi szezonközi teszten a Mercedes, a Brazil és az Abu-Dzabi Nagydíj első szabadedzésein pedig a Force India autóját vihette pályára.

"Élvezetes és gyümölcsöző éven van túl George-al a GP3-ban, sportoló és személyes szemszögből is, így természetes volt az, hogy megújítottuk az együttműködésünket a Forma-2-re is, kéz a kézben a Mercedesszel, ahol George az egyik fiatal felfedezettjük" - nyilatkozta Sebastien Philippe, a csapat vezetője. "Az ART Grand Prix tapasztalata és George tehetsége lehetővé teszi majd a számunkra, hogy a Forma-1 előszobáiban harcoljunk a bajnoki címekért, illetve a megszerzetteket megvédjük."

Ezzel az ART Grand Prix a negyedik csapat a mezőnyben, amely mindkét versenyzőjét megerősítette az előttünk álló idényre - ám ideáig ez az egyetlen párosítás, amelyet újoncok alkotnak.

A bejelentést követően így fest a Forma-2 2018-as mezőnye:

  • Arden International: Nirei Fukuzumi
  • ART Grand Prix: George Russell, Jack Aitken
  • Carlin: Lando Norris, Sergio Sette Câmara
  • Charouz: Antonio Fuoco, Louis Deletraz
  • Prema Racing: Nyck de Vries, Sean Gelael

Fotó: Zak Mauger / FIA Formula-2 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5813587155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása