F1 - AZ FIA TANÁCSADÓJA LETT A MCLAREN EX-FŐNÖKE

martin_whitmarsh_australian_f1_grand_prix_iduhcuro7yex.jpgA Nemzetközi Automobil Szövetségen keresztül tért vissza a Forma-1-ben a wokingiak korábbi csapatfőnöke, Martin Whitmarsh.

Akik már régebben is figyelemmel kísérték a száguldó cirkusz világát, azok számára nem cseng ismeretlenül Martin Whitmarsh neve: az 59 esztendős brit korábban, 1989 és 2014 között, azaz 25 éven volt a McLaren alkalmazásában, 2009-től távozásáig csapatfőnöki pozíciót töltött be. Azóta a vitorlázás világában volt érdekelt, nemrégiben pedig a Formula-E tanácsadói gárdájában jutott munkához.

De most Whitmarsh-t újra láthatjuk felbukkanni a Forma-1-ben, ugyanis kedden este bejelentették, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetségnél (FI a A) is tanácsadói szerepkörhöz jutott, hogy segíthesse a széria kormányzó testületét a jövőben pénzügyi szabályok meghatározásában, különleges hangsúlyt fektetve a Liberty Media által néhány hónapja már pedzegetett költségsapkára, valamint a kifizetési rendszer újrastrukturálásában.

Maga a feladatkör nem ismeretlen a brit üzlet- és szakembernek, ugyanis anno játszott már szerepet a Forma-1 jövőjének meghatározásában, mint a Forma-1-es Csapatok Szövetségének, azaz a FOTA-nak az elnökeként, 2010-től a szövetség 2014-es feloszlásáig.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6413584927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása