F2 - A GP3 TAVALYI BRONZÉRMESE A FORMA-2-BEN ÉS A SUPER FORMULÁBAN FOG VERSENYEZNI

_r3i2558_4372928.jpg

Nirei Fukuzumi kettős programot fog teljesíteni 2018-ban.

Novemberben már megszellőztette a motorsport.com, hogy Fukuzumi idén szintet léphet két, a GP3-ban eltöltött évet követően. A globális szakportál információi pedig végül pénteken megerősítést nyertek, ugyanis bejelentésre került, hogy a japán idén már valóban a Forma-2-ben, az Arden International színeiben fog versenyezni.

A néhány napon belül a 21. életévét betöltő versenyző még a Forma-2-es szezon utáni teszten, Abu Dhabiban vezethette a banbury-i bázisú csapat autóját két napon is - a gyakorlás folyamán Fukuzumi nagyjából egy másodperccel volt elmaradva az első helyezett köridejétől.

Fukuzumi -, aki tavaly a GP3-ban két főfutamot nyert, Barcelonában és Jerezben, illetve a bajnokság harmadik helyen zárt az ART Grand Prix színeiben csapattársai, George Russell és Jack Aitken mögött - a Honda támogatása révén a Forma-2 mellett a Super Formulában is versenyezhet, a Team Mugen autóját fogja vezetni, átvéve Pierre Gasly helyét.

Az előzetes versenynaptárak alapján idén kétszer fognak ütközni a két bajnokság versenyei - a hírek szerint majd a Honda dönteni fog arról, hogy ezen esetekben mely bajnokságból kell majd hiányoznia Fukuzuminak.

Matsushita a Super Formulában folytatja

_r3i3728_4231512.jpg

A Honda emellett azt is bejelentette a Tokiói Autoszalonon, hogy három GP2-es/Forma-2-es szezont követően Nobuharu Matsushita is a hazája bajnokságában fog versenyezni. A 24 éves pilóta összesen négyszer tudott nyerni a Forma-1 előszobájának tartott szériában, a pontversenyt pedig a három szezon során a 9., a 11., valamint a 6. helyen zárta.

Matsushita a Dandelion csapatát fogja erősíteni, Tomoki Nojiri csapattársaként.

Fotó: Joe Portlock, Dunbar/FIA Formula 2 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7713572915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása