GP3 - FINN IGAZOLÁS A CAMPOS RACINGNÉL

_l5r2552_4371202.jpg

A Campos Racing a hét első napján bejelentette, hogy 2018-ban Simo Laaksonen lesz a csapat egyik GP3-as versenyzője.

Simo Laaksonen már 2014 óta versenyez különböző nevelőszériákban. Az azóta eltelt időben két szezont húzott le a Francia Forma-4-ben, és további egyet a Német Forma-4-ben, mindkét bajnokságban egy-egy győzelmet szerezve. 2017-ben már az Euroformula Open mezőnyében bizonyított, ahol legjobb campososként a hatodik lett összetettben, és kétszer állhatott dobogón.

Az év végén a 19 esztendős pilóta részt vett a GP3 évzáró tesztjén, a Yas Marina Circuit-en, amelyen a leggyorsabb köre egy 1:55.956 volt, amely 1.2 szekundummal volt lassabb az etalonidőnél.

_o3i2486_4370975.jpg

"Nagyon örülök, hogy együttműködésünk idén immár a GP3-ban folytatódhat." - kommentálta a hírt boldogan a finn. "Ugyanis már a tavalyi, az Euroformula Openben eltöltött szezon megmutatta, hogy a Campos Racing egy rendkívül motivált csapat, tele profi szakemberekkel. Abu-Dzabiban az utolsó GP3-as tesztünk pedig megmutatta, hogy megvan a sebességük a GP3-hoz. Tudom, hogy nehéz a GP3, különösen az újonc versenyzőknek, de egy ismerős csapattal és egy jó felkészüléssel magabiztos vagyok."

Laaksonen a harmadik versenyző, akit bejelentettek az idei mezőnyben. Korábban az ART Grand Prix ismertette két versenyzőjét, a Ferrari-junior Callum Ilott és a Force India-junior Nyikita Mazepin személyében.

Fotó: GP3 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1113560517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása