F1 - ÉVZÁRÓ TESZT ABU DHABIBAN: ÍME A BEOSZTÁSOK!
Forma-1 2017: Abu Dhabi tesztsorozat, Beosztások

lance_stroll_f1_grand_prix_abu_dhabi_practice_wq_sst1dwyhx.jpg

Noha véget ért a 2017-es Forma-1-es versenyszezon, még egy teszt vár a csapatokra, mielőtt elkezdhetnének az ünnepekre gondolni...

Vasárnap az idei 20. futammal lezárult a Forma-1 68. idénye, de a csapatok még nem vonulhatnak pihenőre, ugyanis a keddi és a szerdai nap folyamán a Yas Marina Circuit-en még vár rájuk egy kétnapos gyakorlás, amelyen elsősorban a Pirelli 2018-as gumijait fogják tesztelni.

Azonban mindenki figyelme Robert Kubicára fog fordulni, aki a 2011-es ralibalesete után jó eséllyel visszatérhet aktív versenyzőként a száguldó cirkuszba. A lengyel a Williams autóját fogja vezetni kedd délelőtt és szerda délután - magyarán, a grove-iaknak nyolc óra alapján kell majd mérlegelniük, hogy mire képes az egyszeres futamgyőztes egy aktuális autóval. Rajta kívül még a csapat egyik jövő évi versenyzője, Lance Stroll, valamint a Renault tartalékosi szerepkörét betöltő, orosz Sergey Sirotkin gördülhet pályára az FW40-essel - előbbi kedd délután, utóbbi szerdán délelőtt.

marcus_ericsson_f1_grand_prix_abu_dhabi_previews_cc2m48e64eex.jpg

A Sauber tesztfelállása is érdekes, ugyanis egyik nap még a csapat idei egyik versenyzője, Marcus Ericsson, másnap pedig már a Forma-2 idei bajnoka, Charles Leclerc vezetheti a csapat C36-osát. A monacói sztárpalánta jövőre valószínűleg a hinwiliek egyik pilótája lesz, azonban a másik ülés sorsát még homály fedi. Ugyanis könnyen megeshet, hogy a Ferrari beprotezsálja Antonio Giovinazzit is -, aki idén az olaszok harmadik számú versenyzője volt -, Ericssont menesztve.

A Mercedes semmilyen bejelentést nem tette a következő két napra érvényes beosztás kapcsán, de a Sky F1-nek a négyszeres világbajnok Lewis Hamilton elárulta, hogy kedden ő pattan be a W08 Hybrid volánja mögé. Emellett a Ferrari és a Haas sem nyilatkozott a témában, de előbbi csapat kapcsán lehetett hallani sajtóhíreket arról, hogy egyik nap Sebastian Vettel viheti pályára az SF70-H-t.

A McLarennél pedig valóságos átjáróház lesz annak köszönhetően, hogy a Brazíliában elmaradt gumitesztet követően engedélyt kaptak arra, hogy kedden és szerdán is használhassák mindkét autójukat. Az összesen 16 órányi gyakorlás folyamán Fernando Alonsónak, Stoffel Vandoorne-nak, Lando Norrisnak és Oliver Turvey-nek is lehetősége adódik arra, hogy vezethesse az MCL32-est. Utóbbi számára sűrű lesz a mostani hét, hiszen ahogy végzett Abu Dhabiban, máris repülhet Hongkongba, ahol a hétvégén elrajtol a Formula-E negyedik szezonja.

fernando_alonso_f1_grand_prix_abu_dhabi_yry-nycrjthx.jpg

A Red Bull és a Renault csak az állandó versenyzőinek, Daniel Ricciardónak és Max Verstappennek, illetve Nico Hülkenbergnek és Carlos Sainz-nak biztosít lehetőséget.

A Force Indiánál az egyik napot megkapja a teszt- és tartalékpilóta Nikita Mazepin, míg a másik napon a csapat teljes állású versenyzői, Sergio Pérez és Esteban Ocon osztoznak a VJM10-esen. A Toro Rossónál pedig a keddi nap Sean Gelaelé lesz, a szerdai napon fél-fél napot vezethet Brendon Hartley és Pierre Gasly, akik ősszel érkeztek meg Faenzába, ahol a következő évet is tölteni fogják.

A teszt minden bizonnyal a megszokott ütemben fog zajlani: négy óra a pályán, majd egyórányi szünet, aztán megint négy óra a pályán. Természetesen mindkét nap végén jelentkezünk majd szöveges összefoglalóval a történtekről.

Íme a csapatok tesztbeosztása:

Csapat Autó 2017. november 27.
Kedd
2017. november 28.
Szerda
MERCEDES W08 EQ Power + Hamilton ?
FERRARI SF70-H ? ?
RED BULL RB13 Ricciardo Verstappen
FORCE INDIA VJM10 Mazepin Pérez / Ocon
WILLIAMS FW40 Kubica / Stroll Sirotkin / Kubica
RENAULT R.S.17 Hülkenberg Sainz
TORO ROSSO STR12 Gelael Hartley / Gasly
HAAS VF-17 ? ?
MCLAREN MCL32 Alonso / Turvey Vandoorne / Norris
SAUBER C36 Ericsson Leclerc

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3713399311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása