F2 - ISMÉT VERSENYZŐT CSERÉL A RAPAX

img_8622.JPG

Egy negyedik versenyző is meg fog fordulni idén a Rapax #19-es számú versenyautójában.

A hétvégén vissza fog térni a Forma-2 a többhetes szünidejéről, s a mezőny a jerezi aszfaltcsíkon fog összecsapni. Hétfőn bejelentették, hogy két versenyhétvége után távoznia kell az ex-Forma-1-es spanyol pilótának, Roberto Merhinek a Rapax #19-es számú gépéből -, amelyben idén rajta kívül Johnny Cecotto Jr. és Sergio Canamasas is megfordult már -, ugyanis azt a hétvégén az osztrák Brad Binder fogja átvenni, a svájci Louis Deletraz oldalán.

A 25 éves versenyző korábban az GP2-ben 72 futamon vett részt 2012 és 2016 között, a legjobb eredménye pedig egy hatodik hely a 2013-as monacói sprintversenyről. Egyébként idén a Formula V8 3.5-ben versenyez: három győzelemmel a bajnokság ötödik helyén áll, s már csak a bahreini szezonzáró van hátra az idei szezonból.

Jelenlegi megállapodása viszont csak erre az egy hétvégére szól, ami azt jelenti, hogy akár egy hetedik versenyző is megfordulhat az olasz alakulatnál a szezonzárón, Abu Dhabi-ban. A #18-as autóban sem Deletraz az első versenyző ugyanis - az első hét hétvégén Nyck De Vries ült a volánnál.

img_9220.JPG

De nem csak a Rapaxnál, hanem a Campos Racing csapatánál is lesz változás: hét versenyhétvégét követően a román Robert Visoiu távozik a #12-es számú autó volánja mögül, a helyére pedig a spanyol Alex Palou érkezik. A 20 éves pilóta számára nem ismeretlen a csapat, ugyanis két teljes szezont futott, 2015-ben és 2016-ban - előbbi évben meg is nyerte a sprintfutamot az Egyesült Arab Emirátusokban.

Palou idén megfordult a Formula V8 3.5-ben is, a széria legutóbbi három fordulóján. A hat verseny folyamán többek között szerzett egy futamgyőzelmet, egy második és egy harmadik helyet.

Fotó: Landek Norbert

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7112925881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása