F1 - HIVATALOS: MÉG EGY ÉVRE MEGTARTJA RÄIKKÖNENT A FERRARI!

img_1828.jpg

A Ferrari kedden bejelentette, hogy a 2007-es világbajnokuk jövőre is a csapatnál marad.

Noha a korábbi sajtóhírek alapján úgy tudtuk, hogy a 2018-as versenyzői felállására vonatkozóan majd csak az Olasz Nagydíj hétvégéjén fog bejelenteni bármit is a Ferrari, az olasz csapat kedden délelőtt megerősítette, hogy egy újabb szezonra megtartja finn versenyzőjét, Kimi Räikkönent.

Mindezt a következő, meglehetősen szűkszavú közleményben tette meg: "A Scuderia Ferrari bejelenti, hogy meghosszabbítja technikai és versenyzési kontraktusát Kimi Räikkönennel. Ennélfogva a finn a 2018-as Forma-1-es Világbajnokságon is a maranellói csapat színeiben fog versenyezni."

Kimi Räikkönen számára ez lesz majd a nyolcadik szezon az olasz együttes színeiben. A két fél az első, 2007-es szezonjában a világbajnoki címig meg sem állt, aztán 2009 végén, Fernando Alonso érkezése miatt a finn távozott Maranellóból, és két év erejéig a száguldó cirkusznak is hátat fordított. 2012-ben, a ralis kalandja után visszatért a Jégember a Lotus színeiben, majd 2014-ben ismét a Ferrarinál kötött.

A második ferraris kalandja korántsem annyira gyümölcsöző, mint amennyire az első volt. Az elmúlt közel négy szezon folyamán még futamot sem tudott nyerni például, és pole pozícióban is csak egyszer, az év végi elszámolásban pedig rendre elmaradt a csapattársaitól. Jelenleg ötödik a pontversenyben 116 ponttal a 37 éves finn, és 76 egységnyi az elmaradása csapattársával, az összetettet vezető Sebastian Vettellel szemben.

Egyelőre a Ferrari hallgat arról, hogy mi lesz a négyszeres világbajnok német versenyző sorsa, ugyanis az idei év végeztével neki is lejár az aktuális kontraktusa. Korábban ennek kapcsán olyan információk jelentek meg a nemzetközi sajtóban, hogy Vettel csak 1 évre szeretne aláírni az olaszoknál, míg azok hosszabb távon gondolkodnak a 30 éves versenyzővel.

Fotó: Landek Norbert

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3112771706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása