BUTTON IS INDUL A SUPER GT SUZUKAI 1000 KILOMÉTERES VERSENYÉN!

jenson_button_f1_grand_prix_monaco_previews_j-zqj9igai5x.jpg

Augusztusban újra versenyezni fog a Forma-1-től visszavonult 2009-es világbajnok - a Super GT-ben ejti majd meg a debütálását, az utolsó 1000 kilométeres suzukai versenyen. 

jenson_button_f1_grand_prix_monaco_previews_dz-5sjxkq0dx.jpgIdén augusztusban rendezik meg a 46., egyben az utolsó alkalommal a suzukai 1000 kilométerest a jelenlegi formátumában, ugyanis jövőre az esemény már nem a Super GT égisze alatt lesz. 2018-ban egy 10 órás endurance-viadal lép a helyébe, amelyet Európa részéről a Blancpain fog támogatni - a mezőnyét a GT3-as, illetve a japán GT-széria szabályainak megfelelő versenygépek fogják alkotni.

Viszont az már biztos, hogy egy nagyon komoly név ott lesz az idei futamon, mégpedig a Forma-1 2009-es világbajnoka, Jenson Button személyében, aki a Mugen istálló NSX-GT autóját fogja terelgetni. A brit versenyző, aki a 17 éven tartó pályafutásáról idén októberben könyvet fog kiadni, két japán származású csapattársat fog kapni, az IndyCar-os múlttal rendelkező Hideki Mutoh, valamint az ex-Forma-1-es Kazuki Nakajima öccse, Daisuke Nakajima személyében.

"Azután kezdtem el érdeklődni a GT-versenyzés iránt, mikor tavaly decemberben, a Honda Racing Thanks Day eseményen kipróbáltam egy NSX Concept-GT-t. Ezt követően elkezdtem beszélgetni erről a Hondával, amely megadta a sanszot arra, hogy a suzukai 1000 kilométeresen. Forma-1-es pilótaként és a Team Mugen tagjaként a győzelemért fogok küzdeni. Már nagyon várom, hogy újra a japán rajongóim előtt versenyezzek." - idézte Button szavait a motorsport.com.

gta-r2-photo-012.jpgNem lesz könnyű dolga a brit versenyzőnek, ugyanis az elmúlt években a Hondának a Super GT-ben sem jöttek úgy az eredmények: az időben az utolsó győzelemig a 2015 szeptemberéhez kell visszamenni, idén pedig három forduló után egy dobogós helyezés a legjobbja a tokiói manufaktúrának, a Mutoh-Nakajima duó meg csak egyszer tudott pontot szerezni. Mindeközben a Lexus eddig az összes versenyt behúzta 2017-ben.

Egyébként a mezőnyben akadnak ismerős nevek, például Heikki Kovalainen, Kamui Kobayashi, James Rossister, Nick Cassidy vagy Takuya Izawa személyében.

Fotó: Zimbio, Super GT Media

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4712560331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása