F4 - FELÉBRESZTETTÉK MONGERT A KÓMÁBÓL, AKI MÁR A VERSENYZÉSRE GONDOL

15963124-large.jpg

Felébresztették az orvosok a mesterséges kómából azt a 17 éves Billy Mongert, aki annak ellenére már a versenyzésen gondolkodik, hogy a múlt hétvégén, a brit Forma-4-es bajnokságban elszenvedett balesetének következtében elveszítette mindkét lábát.

Ahogyan arról oldalunk beszámolt a tegnapi nap folyamán, Billy Monger, egy rendkívül fiatal brit F4-es pilóta az előző víkend folyamán, a Donington Parkban egy rendkívül szerencsétlen baleset áldozata lett, amely miatt mindkét lábát amputálni kellett térdtől lefelé. Az operáció miatt az orvosok mesterséges kómába helyezték a 17 éves versenyzőt. Aztán ma, azaz csütörtökön ismét szükség volt egy műtétre, amelyet megelőzően felébresztették a mesterséges kómából Mongert.

Monger tisztában van azzal, hogy milyen súlyosak a sérülései, de ennek ellenére gondolkozik a lehetőségeken, hogy miképpen tudna lábak nélkül versenyezni.

Erről mesélt az autosport.com-nak Morgan csapatának, a JHR Developments főnöke, Steven Hunter: "Be tudunk számolni néhány pozitív dologról. Billy egyedül lélegzik, és beszélni is képes. Tisztában van a sérüléseivel, hozzáállása pozitív. Már azon gondolkodik, hogyan tudná használni a kormánykerékre szerelt kuplungot a kezeivel. Ilyen Billy, aki előtt noha még egy nagyon-nagyon hosszú út áll, és lesznek nehéz időszakai, de biztos vagyok abban, hogy a karaktere segít az áthidalásban."

Monger esetét sokan - nem alaptalanul - Alex Zanardi 2001-es tragédiájához hasonlítják. Az olasz pilóta akkor ősszel egy CART-futamon elszenvedett, brutális balesetben veszítette el mind a két lábát, de még ez sem akadályozta meg abban a későbbiek folyamán, hogy túra- és GT-autóval versenyezzen, illetve több paralimpiai aranyéremre is szert tegyen a kézi hajtású kerékpározás sportágban.

Hunter emellett szóba hozta a csapat által, szerdán délután létrehozott adománygyűjtést is, amelynek előre kitűzött célja a 260 ezer font volt. Hála az autósport világának megható összefogásának, azóta már körülbelül 540 ezer font gyűlt össze - a befolyt összeget Monger kezeléseire fogják fordítani. Több versenyző is példaértékű módon hozzájárult a kezdeményezéshez, azonban az ismertebb nevek közül két pilóta kiemelkedő módon: 2009 világbajnoka, Jenson Button és a Red Bull hollandja, Max Verstappen is 15 ezer fontot adományozott a 17 éves britnek. Viszont Monger egykori riválisa, Devlin DeFrancesco nem kevesebb, mint 26 ezret adott!

"Először Jenson hívott fel minket, akinek nagyon köszönöm a támogatást és az adományt. Emellett pedig a többi pilótának is szeretnék köszönetet mondani, akik megosztották a kezdeményezést, mint például Felipe Massa, Lewis Hamilton, vagy Chip Ganassi. Azért ezt a célt tűztük ki, mert a világhálón arról olvastam, hogy egy protézis ennyibe kerül, persze, maga a rehabilitációs kezelés még többe kerül. Egy rendkívül kedves srácról van szó Billy személyében, akire jellemző az életkedv, a bulihangulat, illetve a komoly versenyzői hozzáállás. Tragikus, hogy ilyen szituációban kell látnunk őt." - mondta Hunter.

A JHR Developments csapatfőnöke végül azt is elárulta, hogy ő már átesett egy ilyen tragédián: 2001-ben egy közúti balesetben életét vesztette bátyja, Jamie Hunter, aki nem mellesleg tehetséges autóversenyző volt...

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7712440513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása