TCR - BOMBAHÍR: MICHELISZ NORBI CSAPATOT INDÍT A TCR-BEN

2017int_photo_news_040_24c0634aa319a76ae079439f6649940d.jpg

Michelisz Norbert, a WTCC privát értékelésének 2012-es és 2015-ös bajnoka olyan váratlan bejelentéssel rukkolt elő hétfőn délelőtt, hogy még mi is dobtunk egy hátast tőle! Saját csapata lesz a TCR International Series-ben, egyik pilótája pedig Tassi Attila, a másik Roberto Colciago lesz.

Váratlan bejelentést tett hétfőn délelőtt a Honda gyári WTCC-alakulatának magyar versenyzője, Michelisz Norbert, miszerint M1RA néven saját csapatot fog indítani a TCR International Series-ben, amelynek a 2017. évi szezonja a jövő hétvégén, Grúziában rajtol el. A M1RA név arra kíván utalni, hogy a cél az, hogy Magyarország első számú versenycsapata legyen. Ugyanakkor Michelisz Racing-ként is értelmezhető, illetve tartalmazza a születendő kislányának a nevét, ami a Mira lesz.

A csapat az idei évben két Honda Civic Type-R-t fog csatasorba állítani. Az egyiknek a volánjánál Tassi Attila fog versenyezni, aki tavaly már szerepelt a bajnokságban a (jó eséllyel befuccsolt) B3 Racing színeiben, sőt, Oroszországban felállhatott a dobogó harmadik fokára. A csapat másik versenyzője pedig az igen tapasztalt Roberto Colciago lesz, aki olasz túraautós bajnok lett 2016-ban.

15466785_de114f06055d6be64b19150cd3ce27c7_x.jpg

Természetesen nem Michelisz Norbert lesz a csapat egyedül irányítója, hiszen a WTCC-s kötelezettségei miatt amúgy sem tud minden versenyhétvégére. Az operatív döntések meghozásában segítségére lesz a B3 Racing korábbi versenymérnöke, Bári Dávid, de tanácsadóként Michelisz jelenlegi WTCC-s versenymérnöke, Bári Gergő is szerepet kap a csapatnál.

A csapat célja pedig kapásból a bajnoki cím lesz, mégpedig Colciagóval, de hosszútávon magyar bajnokot is szeretnének, Tassi Attila személyében. 

A csapatról megtudhattok minden részletet Michelisz Norbert indexes blogjában.

Ami pedig a TCR-t illeti, az idei évben a tervek szerint 10 versenyhétvégét fognak megrendezni, de ebből eddig csak az alábbi kilenc került bejelentésre, köztük a Hungaroring is:

  • április 1-2.: Grúzia, Rustavi
  • április 15-16.: Bahrein, Szahír
  • május 6-7.: Belgium, Spa-Francorchamps
  • május 27-28.: ???
  • június 10-11.: Ausztia, Salzburg
  • július 1-2.: Magyarország, Mogyoród
  • július 8-9.: Németország, Oschersleben
  • szeptember 2-3.: Thaiföld, Buriram
  • október 7-8.: Kína, Zhejiang
  • november 25-26.: Abu Dhabi, Yas Marina

A mezőnyben meg akadnak szép számmal még nevesebb versenyzők, elsősorban korábbi WTCC-sek, mint például Pepe Oriola, James Nash, Hugo Valente, Dusan Borkovic, vagy Dusan Borkovic.

Fotó: M1RA

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9112353251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása