F1 - BEMUTATTÁK A 2017-ES MERCEDEST IS!

18b020b7bad612b95ff23ab8ef778ce2.jpg

Negyedik fecskeként megérkezett a száguldó cirkuszt az előző három esztendő folyamán domináló Mercedes 2017-es versenyautója is, amely a W08 EQ Power + nevet kapta.

Csütörtökön kora délután, Silverstone-ban rántotta le a leplet 2017. évi autójáról a Mercedes, amely az előző három évben egyeduralkodó volt a Forma-1-ben, miután az 59 futamból 51-en valamelyik Ezüst Nyíl szelte át elsőként a célvonalat. A bemutatót ezúttal is figyelemmel lehetett kísérni az interneten, méghozzá egy 360°-os nézettel rendelkező videóban. Igaz, előtte egy-két órával már láthattunk néhány kevésbé jó minőségű fotót az autóról, ugyanis a csapat háromszoros világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton egy, a Nemzetközi Automobil Szövetség által engedélyezett filmes nap keretein belül ment vele néhány kört a Silverstone Circuit pályán, amely már hosszú-hosszú évek óta otthont ad a Forma-1-es Brit Nagydíjnak. Viszont a hivatalos képek csak valamivel később kerültek közzétételre.

Az autón az a legszembetűnőbb, hogy nemigen van rajta "cápauszony", de a nemzetközi sajtóban azt rebesgetik, hogy ez még változhat a későbbiekben. Emellett az orrkúpban sincs semmi, ami szokatlannak tűnik. A versenygép festésében pedig az a minimális távozás figyelhető meg, hogy egy picivel több teret nyert a türkizkék szín.

A csillagmárkás alakulat pedig ezúttal igencsak szokatlan nevet választott az autójának, mégpedig a W08 EQ Power +-t. Ennek vállalati okai vannak, ugyanis egy ideje a Mercedes az elektromos autóit az EQ jelöléssel látja el, ami magyarul annyit jelent, hogy elektromos intelligencia.

skysports-mercedes-launch-w08-hamilton-bottas_3896255.jpg

Ami magát a csapat összetételét illeti, számos változás végbement a téli időszakban. Pilótafronton a tavalyi világbajnok, Nico Rosberg helyét a Williamstől érkező Valtteri Bottas vette át, a technikai igazgatói pozícióban pedig a Ferrari korábbi szakembere, James Allison váltotta Paddy Lowe-ot, aki várhatóan majd a Williamsnél folytatja.

"Izgalmas látni, ahogyan összeállt az egész autó a szélcsatornától a karbonszálas modell kialakulásáig, a téli üléspróbákkal együtt. Aztán jöttek az utolsó napok, amikor minden előkerült és tökéletesen a helyére került. A mai vezetés folyamán az autót természetesen szélesebbnek éreztem, az első gumik is hatalmasaknak tűnnek. A tapadás pedig még a hideg időjárási viszonyok ellenére is nagy volt. A mai program nem volt igazi teszt, csupán egy bejáratás egy kamerás jármű volánja mögött. Mentem volna egy picivel gyorsabban is, de az időjárás szeles és nedves volt." - fogalmazta meg a gondolatait Hamilton az új autójáról.

A bemutató kapcsán pedig a csapat új fiújának számító Valtteri Bottas is megszólalt: "Ez egy nagy nap a számomra, ugyanis először vezethetek egy Ezüst Nyilat, ami nagyon különleges. Már egy jó ideje erre a pillanatra vártam, még a teszt esetében is. Tetszik a letisztultsága az autónak, valamint a részletekben való gazdagsága a beömlőknél és hátul. Szép látvány."

Toto Wolff, a Mercedes Motorsport főnöke pedig a következőket mondta el a hivatalos sajtóközleményben a 2017-es autóról és a változásokról, illetve a célokra is kitért néhány gondolat erejéig: "A 2017-re szánt új szabályok azon célból lettek tervezve, hogy minden idők leggyorsabb Forma-1-es autó készüljenek el, az aerodinamikus teljesítmény nagymértékű megnövelésével. A vezethetőségük fizikailag nehezebb lesz, de remélhetőleg ez majd több nézőt fog vonzani. Az pedig természetes, hogy minden szabályváltozás egy újraindítással jár, de egyben egy nagy lehetőséggel is. Egyik csapat sem versenyzett még ilyen szabálykörülmények között, és egyelőre mindenkinek ugyanannyi pontja van: nulla. Csapaton belül jelenleg az uralkodó érzés az izgatottság, az egész gyár be van zsongva a várakozás miatt. Egy motiváló kihívás volt az, hogy vadonatúj autókoncepciót kellett kifejleszteni, még sosem láttam olyan elszántságot a siker iránt, mint most. Természetesen a tavalyi év végén kaptunk Nicótól egy csavart labdát, de Valtteri személyében egy remek megoldásra bukkantunk, és biztos vagyok benne, hogy erős párost fog alkotni Lewisszal. Mind a ketten nagyon keményen dolgoztak együtt a technikai csapatokkal, noha az előző évekhez képest eltérő dinamikát kellett kezelni ezúttal. Nem számítok arra, hogy kevésbé feszült lesz a kettejük között zajló versengés, mi pedig ezt így szeretjük. Az idei évben nagy szerepet fog játszani a szezonközi fejlesztés, a világbajnokság végkimenetelét illetően is. Semelyikünk sem tudja, hogy hol fogunk állni az első versenyen, de magabiztos leszek, legyen bármilyen pozíció is az. Megvannak az embereink és a kapacitásaink ahhoz, hogy minden elénk gördülő kihívással megküzdjünk. A mostani lesz az a szezon, amikor a teljesen gyári alakulatunk meg tudja mutatni az igazi erejét."

Képeken a Mercedes W08 EQ Power +

Pénteken érkeznek az újabb "fecskék", ezúttal a Ferrari és a McLaren kerül majd napirendi pontra a 2017-es autóbemutató kapcsán.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4812285025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása