F1 - HIVATALOS: BEJELENTETTE 2017-ES VERSENYZŐIT A WILLIAMS

cwvaaraxeaauwas.jpg

A legendás grove-i alakulat csütörtökön délelőtt megnevezte a jövő évi pilótafelállását.

A korábbi híreknek megfelelően november 3-án délelőtt, azaz ma a Williams Martini Racing bejelentette 2017-es pilótafelállását: a finn Valtteri Bottas és a Forma-1-ben jövőre debütáló Lance Stroll fogják vezetni a grove-i istálló jövő évi autóit, amelyek az FW40-es kódnév alatt fognak futni, a csapat fennállásának 40. évfordulója alkalmából.

Mint ismeretes, Valtteri Bottas is a Williams színeiben mutatkozott 2013-ban, jövőre pedig ötödik szezonját fogja teljesíteni a nagy múltú istállónál. Az azóta teljesített 75 futam folyamán 9 alkalommal jutott fel a pódium második vagy harmadik fokára. Eddigi legjobb éve pedig a 2014-es volt, amikor hatszor állt dobogón, és a pontverseny 4. helyén zárt. Amúgy mindegyik szezonban kétség kívül helyt tudott állni: 2013-ban Maldonadónak, 2014 és 2016 között Massának volt a méltó legyőzője.

14907663_1661216283942352_7749137851746741953_n.jpg

A szezon végén visszavonuló Felipe Massa helyét pedig Lance Stroll fogja átvenni, aki a száguldó cirkusz első kanadai versenyzője lesz az 1997-es világbajnok, Jacques Villeneuve 2006-os visszavonulása óta. Lance Strollról annyit kell tudni, hogy az elmúlt három évben több utánpótlás szériában is bajnok lett: az olasz Forma-4-es bajnokságban, a Toyota Racing Series-ben, valamint a Forma-3-as Európa-bajnokságban. Utóbbi szériában a bajnoki címet az idei szezonban szerezte meg alig pár hete - egyébként a kanadai az egész szezont dominálta: a 30 verseny folyamán 14 alkalommal tudott győzni, emellett hatszor ért célba másodikként vagy harmadikként.

Amit pedig még tudni kell Stroll-ról, hogy nagyon fiatal - múlt hét szombaton töltötte be még csak a 18. életévet. Többek között emiatt is kellett várni ideáig a bejelentéssel, ugyanis a csapat főszponzora az alkoholos italokat forgalmazó Martini, az idő előtti leszerződtetés pedig törvényellenes lett volna. Így is Stroll egészen a mai napig a hivatalos csapatfotózásokon és a különféle eseményeken Martini-logó nélkül csapatruhában kellett, hogy megjelenjen.

Így pedig a szabad helyek számára nyolcra csökkent: a Sauber, a Manor és a Haas csapatoknál még kettő, a Force Indiánál és a Renault-nál már csak egy versenyzői ülés vár gazdára. 

A helyettes csapatfőnök, Claire Williams videós bejelentése itt tekinthető meg:

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6411927279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása