F1 - ROSBERG TESZTELNI FOGJA A GLÓRIÁT SPÁBAN

nico_rosberg_f1_grand_prix_germany_qualifying_4p_uomqnpuex.jpg

motorsport.com megtudta, hogy a mercedeses Nico Rosberg lesz a következő fecske, aki kipróbálhatja majd a halo névre hallgató fejvédőt. Ez a teszt kulcsfontosságú lesz az eszköz jövőjének szempontjából.

Igaz, pár hete a csapatok amellett szavazták, hogy a glória legkorábban csak 2018-ban kerüljön bevezetésre a Forma-1-ben. Azonban az eszközt addig is tesztelni és finomítani kell, ugyanis a korábbiak folyamán esztétikai és biztonsági viszontagságok is felmerültek azzal kapcsolatosan.

Ennek érdekében az FIA érthető módon azt szeretné, ha az idei szezon hátralevő részében minden csapat tesztelné a halót.

Eddig két csapat, a Ferrari és a Red Bull tesztelte a fejvédőeszközt, most pedig a Mercedes lesz a soros Spa-Francorchamps-ban. Ha minden igaz, Nico Rosberg fog pályára gördülni vele az pénteki első szabadedzésen.

Ez a teszt pedig rettentő fontos lesz az Eau Rouge kanyar miatt, ugyanis most majd ki fog derülni, hogy a halo miképpen fog módosítani az autóból való kilátáson, ha egy emelkedőn hajt át a pilóta.

A McLaren jelezte, hogy a későbbiekben ők is ki fogják próbálni a halót.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7311650002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása