F1 - LEWIS HAMILTON NYERTE A JAPÁN NAGYDÍJAT!

f1-japanese-gp-2015-lewis-hamilton-mercedes-amg-f1-w06.jpg

Pályafutása 41. győzelmét szerezte meg a suzukai futamon Mercedes brit pilótája, Lewis Hamilton, aki ezzel az örökranglistán beérte Ayrton Sennát. A dobogóra még csapattársa, Nico Rosberg, valamint a ferraris Sebastian Vettel állhatott fel!

Már a rajtnál eldőlt a győzelem sorsa a Japán Nagydíjon. Lewis Hamilton könnyedén rajtolta le csapattársát, a pole-ból induló Nico Rosberget, aki a 2-es kanyarnál még szélesebben is fordult a kelleténél, ennek köszönhetően a Bottast maga mögé utasító Vettel, valamint a Williams finnje is elment a német mercedeses mellett. A futam későbbi szakaszában Rosberg Bottast a pályán, Vettelt a bokszkiállások alkalmával előzte meg, ám Hamiltonnak még csak a közelébe sem tudott férkőzni, így a brit pilóta idei 8. győzelmét aratta, Rosberg pedig a Mercedes idei nyolcadik kettős sikerét biztosította be második helyével. Sebastian Vettel pedig ismét dobogóra állt a Ferrarival, noha a hétvége korábbi szakaszában úgy tűnt, hogy a Williams fogást találhat Suzukában az olaszokon, de végül nem így történt. Vettel mögött Raikkonen lett a negyedik, majd Bottas az ötödik.

Erős futamot zárt a force indiás Nico Hülkenberg, valamint a két Lotus-versenyző. A német pilóta a 13. helyről felzárkózva lett a hatodik, míg Romain Grosjean és Pastor Maldonado a 7-8. helyen láttak meg a kockás zászló, annak ellenére, hogy a Lotus számára bajosan alakult a hétvége, mivel azt csak a garázsaikban tudták javarészt eltölteni, ugyanis a Suzuka Circuit nem adta át a csapatnak a vendéglátóegységét, miután az utalás késve érkezett meg. Ennek ellenére örül most a Lotus az idei első kettős pontszerzésnek. A 9-10. helyet a két Toro Rosso kaparintotta meg, a hátulról sokadjára felzárkózó Verstappennel, valamint Sainz Jr.-ral.

Katasztrofális futamot zárt a McLaren-Honda, még úgy is, hogy Alonso 11. lett. A spanyol kétszeres világbajnok a futam kellős közepén valósággal kikelt magából, amikor riválisai már két oldalról kerülgették őt. Üvöltözte a rádióba, hogy ez egy GP2-es motor, szörnyen feldúlt volt a spanyol. A BBC volt Forma-1-es műsorvezetője, Jake Humphrey megjegyezte, hogy érzése szerint Alonso második mclarenes kalandja is körülbelül olyan hosszú lesz, mint az első.

Felejthető Japán Nagydíjat zárt a Red Bull is, Kvyat csak a 13. lett, és Ricciardo, aki a rajtkoccanásokat követően defektet kapott, 15.-ként ért célba. Az ausztrál a mögötte végző williamses Massával ütközött.

Folytatás két hét múlva Szocsiban, ahol a Mercedes akár már világbajnok lehet!

A futam végeredménye:

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr987841814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása