F1 - HIVATALOS: LEWIS HAMILTON 2018-IG BIZTOSAN A MERCEDESNÉL MARAD!

hami-73.jpg

Nagyon hosszú idő után született meg a megegyezés Lewis Hamilton és a Mercedes között. Az angol pilóta és a német istálló 2018-ig biztosan együtt marad.

Lewis Hamilton a 2013. évi szezonra igazolt át a Mercedeshez a McLaren alakulatától, és mára már megbizonyosodhattunk róla, hogy jól járt a brit a váltással. Már első közös évükben meglett az első futamgyőzelem, itt a Hungaroringen, azóta a brit pilóta az Ezüst Nyíllal további 14 alkalommal szelte át a célvonalat az első helyen. Ebből a 14-ből 11-re a tavalyi szezonban tett szert, melynek eredményeként meglehetősen lett a világbajnok. A címvédő lendülete az idei szezonra sem hagyott alább, ugyanis az eddigi öt versenyből három futamon ő lett a győztes, és most a Monacói Nagydíjat megelőzően 20 pontos előnye van a világbajnoki pontversenyben csapattársával, Nico Rosberggel szemben.

Már a tavalyi szezon vége óta húzódott a hosszabbítási folyamat, de most Lewis Hamiltonnak és a Mercedesnek sikerült nyélbe ütnie az üzletet, a brit pilóta három évre hosszabbított, azaz 2018-ig biztosan a csillagmárkás csapatnak fog dolgozni. Ez pedig azt jelenti, hogy a 2018-as szezon végére ugyanúgy hat szezont tudhat maga mögött a Mercedesszel, mint ahogyan az volt anno a McLarennel 2007 és 2012 között.

lewis-hamilton-mercedes-2015-f1-testing-barcelona-8_1.jpg

Hamilton elárulta, hogy nagyon örül, hogy sikerült megegyezniük a hosszabbítást illetően, elmondása szerint a Mercedes az otthona. A német márkánál pedig mindenki nagyon jól dolgozik és elszánt, a britet pedig ez is boldogsággal tölti el. Továbbá Hamilton azt is megjegyezte, hogy 2018 végén már 20 közös évet tudhat maga mögött a Mercedesszel, amely 1998-ban kezdte el támogatni a kétszeres világbajnokot.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke is megszólalt a szerződéshosszabbítást illetően. Elmondása szerint egy percig sem volt kérdés, hogy Hamilton és a Mercedes folytatni akarja az együttműködést. A csapatvezető elégedett Lewis Hamilton teljesítményével, elmondása szerint, amit a brit a tavalyi világbajnoki szezonban művelt, az több, mint pazar volt. Wolff Hamiltonnal a következő években történelmi sikereket érne el.

Fotó: F1 Fanatic

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr247476456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása