F1 - A FERRARIK NYITOTTAK AZ ÉLEN BAHREINBEN!
F1 2015 Bahreini Nagydíj, 1. szabadedzés

Közvetlen hivatkozás a képhez

Meggyőzően kezdte a bahreini versenyhétvégét a Scuderia Ferrari, ugyanis két pilótájuk, Kimi Raikkonen és Sebastian Vettel foglalta el az első és a második helyet az első szabadedzésen.

Közép-európai idő szerint 13 órakor kezdődött el a Bahreini Nagydíj első szabadedzése. Roppant nagy hőség fogadta a mezőnyt, az aszfalt hőmérséklete 53 °C, a levegőé pedig 37 °C volt a zöld lámpák kigyulladását követően.

A 90 perces gyakorlás kezdetekor a mezőny java azonnal kijött az installációs körökre, az első mért idők meglepő módon a két Mercedes-pilótától érkeztek. Az első nekifutást a német csapatnál Nico Rosberg nyerte 1:40.077-tel, míg a német címvédő csapattársa, Lewis Hamilton 1:41.147-et tudott menni. 

Nem kezdődött biztatóan a hétvége a McLaren-Honda számára. Alig telt három perc a tréningből, Jenson Button autója megpördült az első kanyarban, és azzal a lendülettel le is fulladt az erőforrás. Utólag kiderült, a kinetikus rendszer mondott csütörtököt.

Körülbelül negyed órával a másfél órás edzés kezdete után Marcus Ericsson a Sauberral állt az élre, de nemsokára Valtteri Bottas kaparintotta meg az első helyet. Pár perccel később a két Ferrari vágtatott az élre Raikkonennel és Vettellel. Azonban a németet a csapat behívta, miután nála is motorgondok akadtak. Ezután elcsendesedett a pálya hosszabb időre, maximum három pilóta tartózkodott kint a pályán ebben az ínséges időszakban.

Amikor az autókra felkerültek a friss közepes gumik, beindult az élet a pályán. Először a Force Indiák ugrottak fel az élmezőnybe, sőt Perez még vezetett is, azonban Alonso gyorsabb tudott lenni a mexikóinál, akinél meg Verstappen futott jobb kört. 

Az edzés leintése előtt 35 perccel Pastor Maldonado hozta a szokásos formáját, egy jó gyerek módjára homokozott a célegyenes elején.

25 perccel a kockás zászló előtt Daniel Ricciardo ugrott az élre a Red Bull Renaultval. 10 perccel később Valtteri Bottas vette át az első pozíciót a Williamsszel.

Pár perccel a leintés előtt ismét a Ferrari pilótái vették át a vezetést, Raikkonen - Vettel sorrendben, a finn gyorsabb volt 0,202 másodperccel.

A Ferrarik zártak az első két helyen, a paripák irányítóit Valtteri Bottas követte a Williamsszel, Sainz a Toro Rossóval, Ricciardo a Red Bull-lal és Verstappen a másik Toro Rossóval. Hatalmas meglepetésre Fernando Alonso lett a hetedik a McLaren-Hondával, ami egy bravúros eredmény, ez pedig igazolja a wokingi istálló fejlődését. Az első tízet a Nasr - Kvyat - Massa trió zárta.

A második edzés 17:00-kor veszi kezdetét Bahreinben!

A első szabadedzés végeredménye:

Közvetlen hivatkozás a képhez
Fotó: Twitter

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr847375812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása